Φοβάστε τις αλλαγές; Τα σημάδια που σας προδίδουν

φοβάστε-τις-αλλαγές-τα-σημάδια-που-σας-1514177

Είστε σίγουροι ότι θέλετε στη ζωή σας ανατροπές;

Μια αλλαγή δεν είναι ποτέ εύκολη αλλά κάποια άτομα δυσκολεύονται λίγο περισσότερο. Η ιδέα της αλλαγής ξεκινά από τον φόβο για το άγνωστο και σταδιακά μοιάζει με το τέλος του κόσμου. Είναι όμως πράγματι έτσι ή όλο αυτό το σενάριο αποτελεί μόνο μέρος της φαντασίας μας;

Η Amber Elizabeth Smith, σε ένα post που έχει γίνει viral εξηγεί ότι «δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς μόνος του αν φοβάται τις αλλαγές». Υπάρχουν όμως κάποια αναγνωριστικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν ανήκεις σε αυτά τα άτομα. Έτσι θα καταφέρεις να αναγνωρίσεις τους φόβους σου και να προχωρήσεις μπροστά.

Ένα από τα πρώτα σημάδια είναι ότι ενώ καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι πια χαρούμενη, δεν κάνεις απολύτως τίποτα στην πράξη για να το αποφύγεις. Αρνείσαι να δεις κατάματα τα αρνητικά που σου συμβαίνουν, εστιάζοντας σε όλα εκείνα που θα μπορούσαν αλλά (δεν) σε κάνουν πια ευτυχισμένη.

Φυσικά, το να επικεντρώνεσαι στα θετικά μόνο καλό μπορεί να είναι αν φυσικά δεν έχεις μετατρέψει τη συνήθεια αυτή σε τοξική θετικότητα. Επόμενο σημάδι είναι το άγχος που νιώθεις κάθε φορά που σκέφτεσαι το μέλλον. Αντί να θες να κάνεις σχέδια, σε πιάνει πανικός.

Άλλα σημάδια είναι ότι επιλέγεις να μένεις σε μια δουλειά που σε κάνει να αισθάνεσαι μόνο ασφυκτικά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη σχέση σου. Αν αναγνώρισες ήδη αρκετά από αυτά τα σημάδια πάνω σου, καλύτερα να το ξανασκεφτείς και να προσπαθήσεις να δράσεις αυτή τη φορά λίγο διαφορετικά απέναντι στην αλλαγή που φοβάσαι να κάνεις.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook