Φονικές πλημμύρες στην Αυστραλία: Νεκροί, πολίτες χωρίς σπίτια και δρόμοι-ποτάμια

φονικές-πλημμύρες-στην-αυστραλία-νεκ-1394709

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το φονικό πέρασμα των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Αυστραλία.

Τα τελευταία θύματα που προστέθηκαν στη «μαύρη» λίστα από τις πλημμύρες είναι μια μητέρα με τον γιο της, οι σωροί των οποίων εντοπίστηκαν στο δυτικό Σίδνεϋ, όταν οι Αρχές βρήκαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Σίδνεϋ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς οι πλημμύρες εξαπέλυσαν σφαγή στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας και στοίχισαν τη ζωή μιας μητέρας και ενός γιου.

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας ανήλθε στους 21 την Τρίτη, καθώς ένα τεράστιο τμήμα της ακτής της Νέας Νότιας Ουαλίας υπέστη επικίνδυνους ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, προκαλώντας κατολισθήσεις.

Περίπου 50.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε όλη τη ΝΝΟ, συμπεριλαμβανομένων 40.000 κατοίκων σε περισσότερα από δώδεκα προάστια του Σίδνεϊ, συμπεριλαμβανομένων των βόρειων παραλιών.

Η γέφυρα Roseville, η οποία διασχίζει το λιμάνι Middle , πλημμύρισε, παγιδεύοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις.

Οι κάτοικοι σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κάτω από το φράγμα Manly Dam κλήθηκαν να εκκενώσουν καθώς ο πρωθυπουργός της NSW, Dominic Perrottet, προειδοποίησε ότι το φράγμα είχε αρχίσει να χύνεται, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τις ζωές 2.000 ανθρώπων.

Οι Κρατικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης τροποποίησαν αργότερα την εντολή σε προειδοποίηση εκκένωσης καθώς η στάθμη του νερού στο φράγμα έπεσε ελαφρά.

Στο κοντινό Dee Why, το νερό σε βάθος έως και ένα μέτρο ανέβηκε σε έναν κεντρικό δρόμο.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook