Facebook: Έλληνες δημοσιογράφοι πάνε στα δικαστήρια τον κολοσσό

facebook-έλληνες-δημοσιογράφοι-πάνε-στα-δικα-1300693

«Η εταιρεία Facebook λειτουργεί με αδιαφάνεια και λογοκρίνει απολύτως αυθαίρετα αναρτήσεις δημοσιογράφων».

Τέσσερις συνάδελφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της εταιρείας Facebook.

Ειδικότερα, οι δημοσιογράφοι Ευγενία Λουπάκη, Άρης Χατζηστεφάνου, Λεωνίδας Βατικιώτης και Γιάννης Ανδρουλιδάκης, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ύστερα τα απανωτά περιστατικά λογοκρισίας από τον επιχειρηματικό κολοσσό.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, δε, ανήκει στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Βουλευτή και νυν Τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα εκδικαστεί προσφυγή δημοσιογράφων εις βάρος της Facebook. Την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου του 2021, θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν.

«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές και μπορεί να ρίξουμε τη σωστή πέτρα στον Γολιάθ», τονίζει η δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 Στο Κόκκινο», Ευγενία Λουπάκη, σε δημοσίευση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook.

Ολόκληρη η ανάρτησή της:

«Αύριο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκδικάζεται προσφυγή δημοσιογράφων κατά του Facebook. Τέσσσερις συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της πανίσχυρης εταιρείας που λειτουργεί με αδιαφάνεια και λογοκρίνει απολύτως αυθαίρετα αναρτήσεις λειτουργών του Τύπου. Οι προσφεύγοντες είμαστε οι εξής: Ευγενία Λουπάκη, Αρης Χατζηστεφάνου, Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Λεωνίδας Βατικιώτης. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Γιώργο Κατρούγκαλο που μας εκπροσωπεί και τον ευχαριστούμε. Χωρίς αυτόν, εγώ τουλάχιστον, δεν θα γνώριζα ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Θα παραστεί ως μάρτυράς μας η συνάδελφος Μάχη Νικολάρα μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που έχει ασχοληθεί με την αυθαιρεσία του Facebook καθώς έχει υπάρξει διαματυρία της ΕΣΗΕΑ και ανταλλαγή επιστολών.

Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές και μπορεί να ρίξουμε τη σωστή πέτρα στον Γολιάθ.

Περισσότερες λεπτομέρειες αύριο μετά τη δίκη!».

ieidiseis.gr

2 thoughts on “Facebook: Έλληνες δημοσιογράφοι πάνε στα δικαστήρια τον κολοσσό

  1. κανουν λες και το φειςμπουκ ειναι ενα δημοσιο, φυσικο, κοινωνικο αγαθο…
    βρε βληματα, ειναι ιδιωτικη εταιρια, τι νομισατε; ελπιζω να σας παρουν και τα σωβρακα γιατι το αξιζετε!
    αντι να διαγραψετε φεισμπουκ και ινσταγκραμ και να πειθετε τον κοσμο να διαγραφει αυτη τη βλακεια που ειναι η πηγη ολων των κακων σημερα, θα τους πανε λεει δικαστηριο -ελληνικο- γιατι δεν τους αφηνει να μιλανε ελευθερα…
    πιο γελοιοι πεθανεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook