Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα

εύα-καϊλή-παραμένει-στη-φυλακή-για-του-1597357

Απορρίφθηκε το αίτημα της Εύας Καϊλή για βραχιολάκι, παραμένει προφυλακισμένη.

Το προδικαστικό συμβούλιο έλαβε την Πέμπτη την απόφαση η Εύα Καϊλή να παραμείνει προφυλακισμένη για ένα ακόμα μήνα.

Η Ελληνίδα πολιτικός ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι επιμένοντας πως είναι αθώα και δεν είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς, Qatargate.

«Βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα», καταγγέλλει ο δικηγόρος της

Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά το τέλος της απολογίας της, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως η κυρία Καϊλή παρέμενε για ώρες στην απομόνωση, ενώ μίλησε και για «βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα».

Η πρώην αντιπρόεδρος του ΕΚ παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποστηρίξει εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση υπό περιοριστικούς όρους με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η Εύα Καϊλή επέμεινε στη γραμμή της ότι δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, αλλά και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς.

«Δεν πρόκειται να ομολογήσει»

Επίσης, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε πως η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επιμένει να δηλώνει αθώα.

«Δεν πρόκειται να ομολογήσει κάτι που δεν έχει διαπράξει» υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Επιπρόσθετα, κατήγγειλε ότι η κ. Καϊλή ήταν για 16 ώρες βρισκόταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν.

«Αυτά είναι βασανιστήρια» σημείωσε ο κ.Δημητρακόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ακρόασή της ενώπιον του προδικαστικού τμήματος στις Βρυξέλλες.

Σπάει την «ομερτά» ο Παντσέρι – Τι λέει δικηγόρος του

Την ίδια ώρα ο Βέλγος δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, με δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μίλησε για την απόφαση του πελάτη του να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ» δήλωσε ο δικηγόρος.

«Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του» είπε ο Ουτεντάλ.

Πρόσθεσε, κλείνοντας, ότι «οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις» και ότι «πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook