Έξυπνα δώρα για τη γιορτή της μητέρας

έξυπνα-δώρα-για-τη-γιορτή-της-μητέρας-1439208

Εν όψει της αυριανής γιορτής της μητέρας, πολλοί αναρωτιούνται ποιο είναι το καλύτερο δώρο για την γιορτή της μητέρας.

Ο λόγος που χαρίζουμε κάτι στη μαμά μας κάθε χρόνο δεν είναι γιατί περιμένουμε εκείνη τη στιγμή να της εκφράσουμε το πόσο την αγαπάμε. Είναι ωστόσο, η κατάλληλη ευκαιρία να της το υπενθυμίσουμε και να την κάνουμε χαρούμενη.

Μπορεί κάποιοι να έχουν πάρει ήδη την απόφαση τους, εμείς όμως είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και αυτόν ή αυτήν που μπορεί ακόμα να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε διάφορα δώρα για την γιορτή της μητέρας.

Προτού κατευθυνθείτε στο κατάστημα σκεφτείτε τι θα εκτιμούσε περισσότερο: μια μέρα με τον τόσο απαραίτητο χρόνο μόνης, μια ξεχωριστή μέρα με την οικογένεια ή έναν συνδυασμό και των δύο.

Κάθε μαμά είναι διαφορετική, οπότε σκεφτείτε τι θα εκτιμούσε περισσότερο και προσπαθήστε να σχεδιάσετε ένα δώρο ή μια δραστηριότητα γύρω από αυτό.

Μην ξεχάσετε την κάρτα

Είναι εύκολο να το παραβλέψουμε, αλλά τόσο απλό στην εκτέλεση. Εξοικονομήστε τα χρήματά σας και επιλέξτε μια κάρτα DIY «Από τα παιδιά μου, μου αρέσουν πάντα οι χειροποίητες κάρτες», λέει η Jennifer Borget από το Cherish 365.

Αγοράστε ρούχα

Περιποιηθείτε τη μαμά σας με κάτι μόνο για εκείνη, όπως ένα ολοκαίνουργιο ρούχο. Αναζητήστε κομψά αλλά άνετα κομμάτια, ή ένα λαμπερό φόρεμα και μερικά νέα γυαλιά ηλίου, ώστε να αισθάνεται ενθουσιασμένη που θα ντυθεί ξανά.

Επιλέξτε ένα συναισθηματικό αναμνηστικό δώρο

«Οι μαμάδες λατρεύουν να αποκτούν κάτι συναισθηματικό», λέει η Chase. Οι ιδέες για δώρα περιλαμβάνουν ένα άλμπουμ φωτογραφιών του πρώτου έτους του μωρού, κοσμήματα (στολισμένα με τη γενέθλια πέτρα του μωρού ή χαραγμένο).

Στείλτε την σε σπα

Η μητρότητα επιβαρύνει το μυαλό και το σώμα. Βοηθήστε τη μαμά να αναζωογονηθεί με μια μέρα (ή ακόμα και μια ώρα) στο αγαπημένο της σπα ή κομμωτήριο.

Σίγουρα, όλοι αγαπάμε τα δώρα. Σκεφτείτε, όμως, τη Γιορτή της Μητέρας ως μια ευκαιρία να τιμήσετε τη νέα μαμά με πράξεις καλοσύνης για όλη την απλήρωτη, άχαρη δουλειά που κάνει. Οι μικρές χειρονομίες μιλούν πολύ, είτε πρόκειται για πρωινό στο κρεβάτι ή δείπνο.

Προγραμματίστε μια βραδιά ραντεβού

Είτε είστε ο σύντροφος είτε θέλετε απλώς να κάνετε κάτι ωραίο για τη μαμά σας και τον σύντροφό της, ο προγραμματισμός ενός ραντεβού είναι μια εξαιρετική χειρονομία. Ένα ραντεβού αφήνει χρόνο στους γονείς να επανασυνδεθούν ως δύο άτομα και να προσπαθήσουν να μιλήσουν για κάτι διαφορετικό.

Βοηθήστε την να γιορτάσει με άλλες μαμάδες

Θα μπορούσατε να προσκαλέσετε μια ακομα οικογένεια να περάσει τη μέρα με τη δική σας . Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να στείλετε τη μαμά σας στον κινηματογράφο ή σε ένα wine bar, ενώ φροντίζετε για το απόγευμα. Η στοχαστικότητα σας δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Έρευνα που πραγματοποίησε η μεγαλύτερη ένωση λιανικού εμπορίου στον κόσμο έδειξε ότι τα συνηθέστερα δώρα για τη γιορτή της μητέρας είναι:

Λουλούδια σε ποσοστό 64%,

Κάρτα δώρου σε ποσοστό 49%,

Μία ξεχωριστή έξοδος προς τιμήν της ημέρας σε ποσοστό 46%,

Είδη ρουχισμού ή αξεσουάρ σε ποσοστό 39% και

Κοσμήματα σε ποσοστό 34%.

Οι άντρες τείνουν πολύ περισσότερο από τις γυναίκες να αγοράζουν λουλούδια. Το 73% επέλεξε ως δώρο ένα λουλούδι έναντι του 57% των γυναικών.

Εκτός από ένα όμορφο λουλούδι ή μια δωροκάρτα, ανάμεσα στις προτιμήσεις των ίδιων των μητέρων φαίνεται να είναι ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο ή και στο σπίτι ή μια επίσκεψη σε σπα.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook