Εξηγήσεις χωρίς απαντήσεις… Επιμένει στα 5 ευρώ η διοίκηση του Σταδίου παρά τις αντιδράσεις

εξηγήσεις-χωρίς-απαντήσεις-επιμένε-1353837

Με στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και κύριο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών αποφασίστηκε να επιβληθεί η μηνιαία συνδρομή των πέντε ευρώ από την 1η Φεβρουαρίου σε όσους επιθυμούν να αθληθούν.

Τα έσοδα που θα προκύψουν θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, όπως υποστήριξε, σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, Τάκης Σβουράκης χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει ούτε τι ποσό αναμένεται να εισπραχθεί ούτε πώς θα χρησιμοποιείται.

«Η μικρή αυτή μηνιαία συνδρομή θα είναι ανταποδοτική στους πολίτες ώστε να κρατάμε την εγκατάσταση σε επίπεδο ανάλογο των προσδοκιών τους. Ήδη οι πολίτες έχουν αρχίσει να ζητάνε επειδή όταν πληρώνουν νιώθουν ότι έχουν δικαιώματα» τόνισε. «Η φιλοσοφία μας είναι αυτή. Δεν είναι να πληρώνεται ο security, ο security θα πληρώνεται από τον προϋπολογισμό μας», διευκρίνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν θα πληρώνει ο πολίτης για να προσληφθεί security.

Σε ερώτηση του zarpanews.gr για το εάν θα δημοσιεύεται σε μηνιαία ή ετήσια βάση ένας ισολογισμός με τα έσοδα που προέκυψαν και το πώς δαπανήθηκαν, ο κ. Σβουράκης απάντησε αρνητικά, τονίζοντας πως τα χρήματα θα πηγαίνουν απευθείας στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Τα ιδία έσοδα τα πηγαίνει απευθείας ο υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδας. Εγώ δεν ξέρω πόσοι αυτή τη στιγμή έχουν γραφτεί. Δεν με ενδιαφέρει πόσοι έχουν πληρώσει ή πόσοι θα πληρώσουν. Τα χρήματα πάντως αυτά πηγαίνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος». Παράλληλα για το πώς θα υπάρξει η «ανταποδοτικότητα» χωρίς να έχουν προσδιοριστεί οι ανάγκες και χωρίς να έχουν προϋπολογιστεί τα έσοδα, διευκρίνισε πως πρόκειται για το γενικό αίσθημα της «ανταπόδοσης» που θα καλλιεργηθεί μεταξύ ΕΑΚ και πολιτών.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της ασφάλειας, τονίζοντας πως «σε καμία περίπτωση το στάδιο δεν είναι ένα ελεύθερο πάρκο. Εδώ έμπαινε όποιος ήθελε μέσα στο στάδιο. Δεν είναι έτσι».

Σύμφωνα με τον κ. Σβουράκη, «τα ΕΑΚ οφείλουν να δημιουργούν ίδια έσοδα, τα οποία ξαναγυρίζουν στο ΕΑΚ. Έτσι μπορούμε να διεκδικούμε και έκτακτες επιχορηγήσεις».

Η ελάχιστη συνδρομή που λειτουργεί ανταποδοτικά.

«Ήδη πολίτες που εξέδωσαν την κάρτα αθλούμενου, εξέφρασαν κάποιες επιθυμίες. Οι περισσότεροι το αγκάλιασαν θετικά με κύριο γνώμονα την ασφάλεια. Επίσης άμεσα θα τοποθετηθούν και κάμερες, οι οποίες θα λειτουργούν μετά τις 10 έως τις 7 το πρωί. Πρέπει να ελέγχεται ποιος βγαίνει και ποιος μπαίνει στην εγκατάσταση» τόνισε.

Ακόμα κλειδώνονται οι είσοδοι από την Αντισφαίριση και από την οδό Κοραή.

Σημειώνεται ότι από σήμερα το απόγευμα ένας υπάλληλος security θα ελέγχει τον κόσμο και θα ενημερώνει για το νέο μέτρο που θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου. 

Από την συνδρομή εξαιρούνται:

  • Τα άτομα με αναπηρία μαζί με τον συνοδό τους.
  • Οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής
  • Οι άνεργοι
  • Οι φοιτητές
  • Οι πολύτεκνοι
  • Οι υποψήφιοι για στρατιωτικές σχολές και σώματα ασφαλείας
  • Οι διαιτητές όλων των αθλημάτων

Οι ώρες  κοινού είναι από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, πλην τις 17.00-20.30 που είναι οι ώρες των συλλόγων.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Εξηγήσεις χωρίς απαντήσεις… Επιμένει στα 5 ευρώ η διοίκηση του Σταδίου παρά τις αντιδράσεις

  1. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΛΕΕΙ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΑΙΔΙΑ.

  2. γενικο αισθημα ανταποδοσης, δε θα μετραω ποσα λεφτα μαζευονται, πηγαινουν στην τραπεζα της ελλαδος, δεν ειναι ελευθερο παρκο.

    χικ, χοκ… κοψτο μπαρμπα θα σε πιει αυτο πρωτο.

  3. Είπε χαρακτηριστικά:
    «Εγώ δεν ξέρω πόσοι αυτή τη στιγμή έχουν γραφτεί. Δεν με ενδιαφέρει πόσοι έχουν πληρώσει ή πόσοι θα πληρώσουν. Τα χρήματα πάντως αυτά πηγαίνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος»

    Μας ενδιαφέρει εμάς και είστε υποχρεωμένοι – τουλάχιστον ηθικά – να έχετε διαφάνεια στα οικονομικά σας. Με τέτοια λόγια όμως έχετε ήδη χάσει την εμπιστοσύνη μας, οπότε θα πρότεινα να παραιτηθείτε και να γίνουν εκλογές.

  4. ΟΤΑΝ ΑΣΤΕΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΑΣΤΕΙΟΥΣ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΑΚ , ΧΩΡΑΦΙ ΣΟΥ ΡΕ ΚΛΑΡΙΝΟ ΓΑΜΠΡΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ?

    ΑΕΙ ΜΑΖΕΨΟΥ!!!

  5. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΚ ΟΤΙ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΩΡΙΣΕΙ Η ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ .ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΘΕΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook