Έξαλλοι στο ΚΙΝΑΛ από το «σπρώξιμο» Λοβέρδου!

έξαλλοι-στο-κιναλ-από-το-σπρώξιμο-λο-1187497

Η πρόθεση του μεγάρου Μαξίμου να στηρίξει τον υπόδικο Λοβέρδο και και οι αντιδράσεις

Μπούμερανγκ φαίνεται ότι γυρνάει στο Μέγαρο Μαξίμου η προσπάθεια να στηριχθεί ο υπόδικος Ανδρέας Λοβέρδος ως διάδοχος της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει την σιωπή, επικοινώνησε με την πρόεδρο του Κινήματος, και έθεσε τις υπηρεσίες του στην διάθεση της, προκειμένου – όπως χαρακτηριστικά είπε – να μην καταφέρει να αλώσει ο Μητσοτάκης το κίνημα, τοποθετώντας άνθρωπο της αρεσκείας του ως επικεφαλής. Αυτή όμως είναι και η αίσθηση που επικρατεί στην συντριπτική πλειοψηφία του Κιν Αλ αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία εντέλει δεν φαίνεται να παρέχει στον Ανδρέα Λοβέρδο την στήριξη που περίμενε.

Αντίθετα, οι δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν μετά την αποπομπή Λοβέρδου από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ήταν οι θετικές για αυτή την απόφαση της Φώφης Γεννηματά. Αφού δείχνουν μία συσπείρωση των ψηφοφόρων και μία ανακοπή της πτωτική στάσεις που υπήρχε.

Οργή για τις «δημοσκοπήσεις του Μαξίμου»

Στον αντίποδα φυσικά, υπάρχουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις με θέμα την διαδοχή στο κίνημα αλλαγής, που δείχνει τον Ανδρέα Λοβέρδο να προηγείται με τεράστια διαφορά της Φώφης Γεννηματά, η οποία μάλιστα πέφτει στην τρίτη θέση, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτές οι δημοσκοπήσεις λοιπόν έχουν εξοργίσει την ηγεσία αλλά και κορυφαία στελέχη του κινήματος αλλαγής, αφού θεωρούνται δημοσκοπήσεις – παραγγελία του μεγάρου Μαξίμου, αφού έχουν δημοσιευθεί σε μέσα που στηρίζουν αναφανδόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι δύσκολο πάντως να πει ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι χαλκευμένες. Απλά υπάρχει μία γκρίζα ζώνη μεταξύ των ψηφοφόρων του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κιν Αλ, καθώς πέραν της καθολικής αποδοχής που έχει ο πρωθυπουργός σε αυτούς που εμφανίζονται ως ψηφοφόροι του Κιν Αλ, πολλοί από αυτούς που δήλωσαν ψηφοφόροι του κινήματος αλλαγής, είναι πιθανότερο να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές.

Τα ποσοστά του ΚινΑλ που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως να δικαιώνεται η Φώφη Γεννηματά για την πολεμική της τόσο στον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Δεν αποκλείεται λοιπόν τις επόμενες ημέρες να δούμε σκληρό ροκ, με διαρροές από το κίνημα να στοχοποιούν τον Ανδρέα Λοβέρδο, υπενθυμίζοντας όχι μόνο το γεγονός ότι είναι υπόδικος για κακουργήματα σχετιζόμενα με το σκάνδαλο Novartis, αλλά υπενθυμίζοντας και την προϋπηρεσία του ως « Υπερασπιστή του Άκη Τσοχατζόπουλου», μαζί φυσικά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Σε κάθε περίπτωση, η συσπείρωση της πλειοψηφίας του κινήματος γύρω από το πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά, είναι και θέμα πολιτικής επιβίωσης. Αφού όλοι πλέον θεωρούν ότι τυχόν εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου στην ηγεσία του κινήματος θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα του, αφού θα ενσωματωθεί σταδιακά στη Νέα Δημοκρατία.

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook