Eurovision 2023: Απόψε ο β’ ημιτελικός – Τι ώρα θα εμφανιστεί η ελληνική συμμετοχή

eurovision-2023-απόψε-ο-β-ημιτελικός-τι-ώρα-θα-εμ-1689145

Τα βλέμματα του ευρωπαϊκού κοινού συγκεντρώνει, απόψε (11/05), ο β’ ημιτελικός της Eurovision 2023 που διεξάγεται στο Λίβερπουλ με τη συμμετοχή 16 χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ειδικότερα, η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον 16χρονο Victor Vernicos, ο οποίος είναι ο νεότερος καλλιτέχνης που έχει στείλει η ΕΡΤ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Ο Victor Vernicos θα ερμηνεύσει την μπαλάντα που έχει γράψει ο ίδιος σε ηλικία 14 ετών και λέγεται «What They Say» και αφορά στο άγχος.

Πάντως, αναμένεται να είναι μία δύσκολη βραδιά για την ελληνική συμμετοχή, εφόσον τα γραφεία στοιχημάτων θεωρούν δεδομένο τον αποκλεισμό του Victor Vernicos από τον μεγάλο τελικό που έχει προγραμματιστεί να γίνει το βράδυ του Σαββάτου (13/05).

Βάσει του προγράμματος των Βρετανών διοργανωτών, το τραγούδι «What They Say» θα παρουσιαστεί στη σκηνή της «M&S Bank Arena» κατά τις 22:40.

Υπενθυμίζεται ότι η απευθείας μετάδοση του διαγωνισμού από το Λίβερπουλ αρχίζει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), με τη Μαρία Κοζάκου και την Τζένη Μελιτά να καλωσορίζουν τους τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και του ERTFLIX, καθώς και τους ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ.

Η σειρά εμφάνισης του β’ ημιτελικού

Οι παραγωγοί του φετινού διαγωνισμού ανακοίνωσαν, στα τέλη Μαρτίου, πως η Ελλάδα θα εμφανιστεί 8η επί σκηνής. Αυτό έγινε ώστε να είναι πιο ενδιαφέρον το τηλεοπτικό σόου και λαμβάνοντας υπόψη τόσο την κλήρωση κατανομής των χωρών στους δύο ημιτελικούς της Eurovision 2023 που έγινε στα τέλη Ιανουαρίου όσο και τις απαιτήσεις για τη σκηνική παρουσίαση του κάθε τραγουδιού.

Επίσης, μόνο το τηλεοπτικό κοινό θα αποφασίσει ποιες 10 χώρες θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό της Eurovision 2023 στον μεγάλο τελικό, που θα γίνει στις 13 Μαΐου. Όσον αφορά στον β’ ημιτελικό, πέρα από τις 16 χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, δικαίωμα ψήφου έχουν τόσο οι πολίτες από χώρες που θα ανακοινώσει σύντομα η EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) και δεν λαμβάνουν μέρους στον φετινό διαγωνισμό (ως ενιαία ψηφοφορία «Rest of the World») όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ουκρανία που έχουν ήδη προκριθεί στον μεγάλο τελικό (13/05).

Δανία: Reiley – «Breaking My Heart»

Αρμενία: Brunette – «Future Lover»

Ρουμανία: Theodor Andrei – «D.G.T. (On and Off)»

Eσθονία: Alika – «Bridges»

Βέλγιο: Gustaph – «Because of You»

Κύπρος: Andrew Lambrou – «Break a Broken Heart»

Ισλανδία: Diljá – «Power»

Ελλάδα: Victor Vernicos – «What They Say»

Πολωνία: Blanka – «Solo»

Σλοβενία: Joker Out – «Carpe Diem»

Γεωργία: Iru – «Echo»

Άγιος Μαρίνος: Piqued Jacks – «Like an Animal»

Αυστρία: Teya & Salena – «Who the Hell is Edgar?»

Αλβανία: Albina & Familja Kelmendi – «Duje»

Λιθουανία: Monika Linkytė – «Stay»

Αυστραλία: Voyager – «Promise»

 

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook