«Έτσι μαθαίνουμε καλύτερα» – Έρχεται ολικό λίφτινγκ σε σχολεία των Χανίων: Ποια θα γίνουν πρώτα | Photos

έτσι-μαθαίνουμε-καλύτερα-έρχεται-1568111

Ολικό λίφτινγκ έρχεται στο 4ο και 8ο δημοτικό σχολείο μέσα από το έργο «έτσι μαθαίνουμε καλύτερα» που δρομολογεί ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ήδη οι μακέτες είναι έτοιμες και το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 όπως σημείωσε στο zarpanews.gr o αντιδήμαρχος παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης. Εκτός από το συγκρότημα του 4ου και 8ου δημοτικού στον Αγ. Ιωάννη, στο πρόγραμμα συμμετέχει και το γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας.

Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, δημόσιου σχολείου, με χώρους που επιτρέπουν μια πρακτική συνδιαμόρφωσης μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Στο σχέδιο γίνεται επαναπροσδιορισμός της χρήσης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων με λειτουργικές και εκπαιδευτικές παραμέτρους.

Στο εξωτερικό, επιδιώκεται η αντι-ιδρυματοποίηση της εικόνας και του μεγέθους της αυλής. 

Παράλληλα, γίνεται εμπλουτισμός των κοινόχρηστων χώρων με καθαρές ζώνες δραστηριότητας, εισάγονται πιλοτικές εφαρμογές στον σχεδιασμό των τάξεων και τελικός στόχος είναι η μετάβαση της αίσθησης χρήσης του σχολείου από «το σχολείο» στο σχολείο «μας»

2 thoughts on “«Έτσι μαθαίνουμε καλύτερα» – Έρχεται ολικό λίφτινγκ σε σχολεία των Χανίων: Ποια θα γίνουν πρώτα | Photos

  1. Το πώς «μαθαίνουν τα παιδιά μας καλύτερα» δεν έχει να κάνει με τα ντουβαρια, αλλά με το τι γράφουν τα βιβλία και τι διδάσκουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές…
    Άιντε…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook