Έσοδα πολλά αλλά… άδεια τα ταμεία των επιχειρήσεων στα Χανιά: Έρχεται δύσκολος χειμώνας με νέες αυξήσεις για τους καταναλωτές

έσοδα-πολλά-αλλά-άδεια-τα-ταμεία-των-ε-1519260

Παρά τους αυξημένους τζίρους λόγω τουρισμού, τα κέρδη στο τέλος της ημέρας είναι μηδαμινά για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα με ένα ποσοστό να αντιμετωπίζουν κίνδυνο λουκέτου ενώ θεωρείται βέβαιο το νέο κύμα αυξήσεων μέσα στον χειμώνα.

Αυτά επισημάνθηκαν στο περιθώριο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών νομού Χανίων (ΟΕΒΕΝΧ) που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε). Γιώργου Καββαθά, το απόγευμα της Δευτέρας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ).

Σε δηλώσεις του ο κ. Καββαθάς, σημειώσε οτι τα στοιχεία των ερευνών του ινστιτούτου της ΓΕΣΕΒΕ αποτυπώνουν μια ανάκαμψη, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι δείκτες που ανησυχούν ιδαίτερα.

Το 52% δηλώνει ότι έχει μειωμένα ταμειακά διαθέσιμα και υστερεί σε ρευστότητα και

Το ενεργειακό: Ηλεκτρική ενέργεια που οι επιχειρήσεις δηλώνουν πάνω από 70% αύξηση του κόστους και 45% κόστος κίνησης. Αυτό έρχεται να προακλέσει κίνδυνο βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις με:

38%  να δηλώνει αβεβαιότητα για το μέλλον και 6,5% δηλώνει φόβο για άμεσο λουκέτο.

Γι’ αυτό, όπως τόνισε, πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ, Γιάννης Παυλάκης, εκτίμησε πως οι αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες πρέπει να θεωρούνται βέβαιες: «Εδώ και μεγάλο διάστημα οι αυξήσεις και στην ενέργεια και στα καύσιμα και στις πρώτες ύλες έχουν αρχίσει να φαίνονται και στον καταναλωτή. Οι επιχειρήσεις, όπως ήταν φυσικό προσπάθησαν πάρα πολύ το πρώτο διάστημα να κρατήσουν τις τιμές και να απορροφήσουν τις αυξήσεις, αλλά αυτό πλέον δεν είναι δυνατόν. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα μεταφερθεί ακόμα περισσότερο στους καταναλωτές.

Στα δύο πολύ βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Αντώνης Ροκάκης, τόνισε πως οι τζίροι των επιχειρήσεων των καταστημάτων ειδικά εδώ στα Χανιά: Το πρώτο και μείζον είναι αυτό του εργατικού δυναμικού και το δεύτερο είναι το ενεργειακό κόστος το οποίο πλέον έχει καταστεί δυβάσταχτο.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Έσοδα πολλά αλλά… άδεια τα ταμεία των επιχειρήσεων στα Χανιά: Έρχεται δύσκολος χειμώνας με νέες αυξήσεις για τους καταναλωτές

  1. Αν χρειαστούνε τίποτα «ψιλά»,να μας το πούνε να τους βοηθήσουμε!Είναι κρίμα να πεινάσουν και να κρυώνουν τον χειμώνα!Αν και από τα χαμόγελα,που φτάνουν μέχρι τ’ αυτιά,άλλο πράγμα δείχνουν!
    Υ.Γ.δείξε μου τον…πρόεδρό σου,να σου πω ποιός είσαι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook