Έρευνα: Τα γουρούνια μπορούν να μάθουν να… χειρίζονται υπολογιστή

έρευνα-τα-γουρούνια-μπορούν-να-μάθουν-424746

Ήταν γνωστό ότι τα γουρούνια είναι από τα πιο έξυπνα είδη του πλανήτη και μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Purdue, αποδεικνύει ακριβώς αυτό.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, στο πείραμα συμμετείχαν τέσσερα γουρούνια τα οποία κατάφεραν να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν χειριστήριο υπολογιστή και να ελέγχουν τον κέρσορα στην οθόνη.

Όπως ανέφερε η δρ. Κάντας Κρόνεϊ, εκ των επικεφαλής της μελέτης, είναι εξαιρετικά πιθανό τα γουρούνια να έχουν πολλές ακόμα δυνατότητες, τις οποίες δεν φανταζόμαστε ακόμα.

Η ίδια, μαζί με την δρ. Σάρα Μπόισεν δημοσίευσαν την μελέτη στην επιστημονική πλατφόρμα Frontiers in Psychology, όπου εξήγησαν ότι χρησιμοποίησαν λιχουδιές για να εκπαιδεύσουν τα γουρούνια να κινούν τα χειριστήρια με το ρύγχος τους, ενώ παρακολουθούσαν οθόνη υπολογιστή.

Πιο συγκεκριμένα, έβαλαν τα γουρούνια να παίξουν ένα βιντεοπαιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να μετακινήσουν έναν κέρσορα μέχρι αυτός να αγγίξει έναν από τους τέσσερις «τοίχους» της οθόνης.

Όταν ο κέρσορας άγγιζε τον τοίχο, ένα κουδούνισμα ακουγόταν και το γουρούνι κέρδιζε μια λιχουδιά. Όσο καλύτερα τα πήγαινε στο παιχνίδι, τόσο λιγότεροι τοίχοι εμφανίζονταν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, δύο από τα γουρούνια κατάφεραν να ολοκληρώσουν το παιχνίδι καλύτερα από τυχαία όταν στην οθόνη υπήρχε ένας ή δύο τοίχοι, αλλά όχι όταν υπήρχαν τρεις.

«Το γεγονός ότι τα γουρούνια είχαν τόση επιτυχία σε μια δοκιμασία που ήταν σημαντικά έξω από το πλαίσιο αναφοράς που έχουν συνηθίσει είναι αξιοπρόσεκτο και αποδεικνύει την γνωστική και συμπεριφορική τους ευελιξία. Τα γουρούνια είναι έξυπνα», κατέληξαν οι ερευνήτριες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook