Έρχονται τρία κύματα κακοκαιρίας στην Κρήτη – Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

έρχονται-τρία-κύματα-κακοκαιρίας-στη-978268

Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα πλήξουν την Κρήτη, σύμφωνα με την πρόγνωση που έκανε στον Zarpa Radio 89,6 και την εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργου Κολομπάκη, ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Η κακοκαιρία θα αρχίσει να πλήττει το νησί την Παρασκευή και έρχονται νέα κύματα τις επόμενες μέρες:

«Έχει αρχίσει και εισβάλλει στη χώρα μας η πολική αέρια μάζα και μετά τα ρεκόρ που σπάσαμε στην Κρήτη με τους 28 βαθμούς, θα πάμε σε αντίθετη πορεία, με τον υδράργυρο ολοένα να υποχωρεί, ενώ θα έχουμε και βροχές και καταιγίδες στο νησί, που τοπικά δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές σε πεδινές περιοχές, ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να δείχνουν τα 700-800 μέτρα και πάνω.

Ουσιαστικά είναι τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, με το πρώτο να κάνει την εμφάνισή του στην Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, με βροχοπτώσεις και πρόσκαιρες καταιγίδες σε παραθαλάσσιες περιοχές. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα αλλά το Σάββατο θα έρθει το δεύτερο κύμα, το οποίο θα δώσει πολύ πιο έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από θαλάσσιες περιοχές, ενώ τα χιόνια θα αρχίσουν να κατεβαίνουν υψόμετρο από το απόγευμα του Σαββάτου.

Το τρίτο κύμα δεν έχει ξεκαθαρίσει προγνωστικά, αλλά ενδέχεται να επηρεάσει το νησί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με χαμηλές θερμοκρασίες, βοριάδες και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Είναι τα πρώτα ισχυρά κρύα για το 2021, και μάλιστα στη Βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς κάτω από το 0, την Κυριακή και τη Δευτέρα περιμένουμε θερμοκρασίες  -12 ή και -14 σε πεδινές περιοχές.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook