Έρχονται δυσάρεστες εκπλήξεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Μέσα στον επόμενο μήνα κλείνει το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021 και αμέσως μετά ανοίγει η ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ωστόσο, ειδικά για το κοινωνικό τιμολόγιο έρχονται δυσάρεστες εκπλήξεις για τους δικαιούχους, σε μια στιγμή που οι τιμές κινούνται ανοδικά.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων έχει ανακοινωθεί η 27η Αυγούστου, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς να υπάρξει παράταση, ενώ οι νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να πλήξουν όσους λαμβάνουν επιδόματα ή είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Με τις νέες αντικειμενικές αξίες υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς μια σειρά από επιδόματα μπαίνουν σε κίνδυνο. Δηλαδή όσοι είχαν την ελπίδα να γίνουν δικαιούχοι επιδομάτων, καθώς θα δηλώσουν λίγα στη φορολογική δήλωση, θα βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού θα τους κόψουν οι νέες αντικειμενικές αξίες.

Οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών θα ελέγχονται βάσει:

  • Της φορολογικής δήλωσης 2021, όσον αφορά εισοδήματα και σύνθεση νοικοκυριού.
  • Της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2021), όσον αφορά ακίνητη περιουσία.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Τα κριτήρια για την παροχή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) έχουν τροποποιηθεί και θεωρείται ως Ετήσιο Συνολικό Πραγματικό Εισόδημα: το φορολογητέο, το αυτοτελώς φορολογούμενο ή το ειδικώς φορολογούμενο ή το απαλλασσόμενο φόρου εισόδημα ή το Τεκμαρτό εισόδημα, όπως αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής.

ieidiseis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚρήτη | Οι καπνοί και ο δυνατός θόρυβος λαχτάρησαν τους επιβάτες σε πτήση από Αθήνα
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη για βιασμό όταν πήγε τη 12χρονη “κοπέλα” του να γεννήσει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ