Έρχεται ζέστη διαρκείας στην Κρήτη – Ποιες μέρες θα «λιώσουμε»

έρχεται-ζέστη-διαρκείας-στην-κρήτη-π-1083238

Ζέστη διαρκείας προβλέπεται τις επόμενες ημέρες για την Κρήτη, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 37- 38 βαθμούς Κελσίου.

Θα «λιώσουμε» Πέμπτη και Παρασκευή

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη θα επικρατήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τόσο στις παραλιακές περιοχές όσο και μέσα στις πόλεις.

Ο μετεωρολόγος και Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδος, προβλέπει πως «θα υπάρξει παρατεταμένη θερμή περίοδος μέχρι το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με αξιόπιστα προγνωστικά στοιχεία».

Μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, είπε πως η Μεσσαρά είναι η περιοχή της Κρήτης με τις υψηλότερες θερμοκρασίες και συνέχισε λέγοντας πως «Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα τις επόμενες ημέρες. Κανονικά η θερμοκρασία της εποχής είναι 30-32 βαθμοί κελσίου. Για πολλές μέρες θα είμαστε πάνω από αυτά τα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται, η πιο ζεστή μέρα να είναι η Πέμπτη, οπότε και στην ηπειρωτική χώρα θα δούμε 39-31 βαθμούς ωστόσο στην Κρήτη η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς κελσίου. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι καύσωνας, γιατί δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια οι υψηλές θερμοκρασίες, παρόλα αυτά είναι κάτι κουραστικό».

Κανονικές θερμοκρασίες από το Σάββατο

Βελτίωση του καιρού με επαναφορά της θερμοκρασίας στα κανονικά επίπεδα αναμένεται από το Σάββατο. Ωστόσο η έντονη ζέστη θα κάνει την εμφάνισή της πάλι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά.

Άνεμοι

Οι άνεμοι τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι.

«Οι άνεμοι που έρχονται από την θάλασσα θα μετριάζουν κάπως την θερμοκρασία. Δεν περιμένουμε ισχυρούς ανέμους αλλά και ούτε ισχυρούς νοτιάδες, οι οποίοι είναι γνωστό ότι στην Κρήτη δημιουργούν υψηλές θερμοκρασίες. Βλέπουμε μια πιο ομοιόμορφη ζέστη στην Κρήτη με διάρκεια», επισημαίνει ο κ. Λαγουβάρδος.

Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες με προβλήματα υγείας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις  τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook