Έρχεται τροπολογία στη Βουλή για το Κολυμβητήριο Χανίων – Ανακοινώσεις Αυγενάκη | Video + Photos

έρχεται-τροπολογία-στη-βουλή-για-το-κο-1372531

Το απόγευμα του Σαββάτου έφτασε στα Χανιά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος πραγματοποιεί συναντήσεις με φορείς και στελέχη από τον χώρο του αθλητισμού σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Σαββάτου ήταν η εξέλιξη των μελετών ανακατασκευής του Κολυμβητηρίου Χανίων. Στο πρόγραμμα του υφυπουργού περιλαμβάνονταν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΑΚ Χανίων, Τάκη Σβουράκη, στη συνέχεια με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ, Άρη Παπαδογιάννη, αλλά και με τη διοίκηση του ΝΟΧ.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων ξεκίνησε στις 18:30 και, όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, το έργο του κολυμβητήριου πρέπει να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατόν. Στόχος της συνάντησης με τη διοίκηση του ΕΑΚ, όπως είπε ο υφυπουργός, ειναι να υπάρξει οριζόντια ενημέρωση για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.

«Ο προϋπολογισμός του ΕΑΚ Χανίων έχει εγκριθεί και οι ανάγκες είναι αυξημένες, λόγω και των τιμών στα καύσιμα. Το ΕΑΚ Χανίων ειναι τρίτο σε ύψος χρηματοδότηση ανάμεσα σε όλα τα ΕΑΚ, με προϋπολογισμό 1.050.000 ευρώ» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

«Για το κολυμβητήριο θέλουμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση. Την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα θα έρθει τροπολογία στη Βουλή που θα καλύψει τα προβλήματα με την πολεοδομία. Η νομοθετική ρύθμιση θα αφορά μόνο τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Έγινε λεπτομερής αποτύπωση του κολυμβητήριου και επειδή ειναι τμηματικά στον αιγιαλό, καταλήξαμε ότι απαιτείται ρύθμιση στη Βουλή» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Έχουμε άριστη συνεργασία με τη διοίκηση και με τον ΝΟΧ» συμπλήρωσε. Ανέφερε ακόμα ότι ο ΝΟΧ ενισχύθηκε με 83.000 ευρώ από το υπουργείο.

«Είναι γεγονός ότι τα Χανιά έχουν μείνει πίσω σε αθλητικές εγκαταστάσεις», είπε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος ρωτήθηκε και για το περιβόητο πεντάευρω. Κάλυψε πλήρως τη διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, λέγοντας ότι πρόκειται για νοικοκύρεμα και ότι μπαίνει τάξη στον αθλητισμό, όπως έγινε και με το μητρώο σωματείων.

Ακολούθησε σύσκεψη με τοπικούς φορείς, με την παρουσία και του αντιπεριφειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή και του βουλευτή Χανίων, Βασίλη Διγαλάκη. Εκεί, αναμενόταν να γίνει λόγος για τις μελέτες ανακατασκευής του κολυμβητηρίου Χανίων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακομα ο διευθύνων συμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιαννης, ο οποίος αναμενόταν να παρουσιάσει τις μελέτες, ενώ παρών ηταν και ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανακης.

Την Κυριακή ο Λευτερης Αυγενακης θα βρεθει στο Καστέλι, οπου θα υπογράψει, μαζι με τον περιφερειαρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτακη, και τον δήμαρχο Κισσάμου, Γιώργο Μυλωνακη, την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Κισσάμου. Ακομα, αναμενόταν να συναντηθεί με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλη Διαμαντοπουλο, για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook