Έρχεται «τιμωρία» σε όσους έχουν παλιά αυτοκίνητα – Στόχος της κυβέρνησης να αγοράσουν καινούργια

έρχεται-τιμωρία-σε-όσους-έχουν-παλι-988935

Η απόσυρση αυτοκινήτων φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ με την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες να ανακοινώνει τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις.

Στόχος είναι σε λίγα χρόνια ένα στα τρία αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι ηλεκτροκίνητο ή υβριδικό. Παράλληλα, ετοιμάζεται και «τιμωρία» για όσους έχουν παλαιά αυτοκίνητα έτσι ώστε, μέσω πάντα κινήτρων για την αγορά ηλεκτροκίνητων, να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες τους να τα αντικαταστήσουν.

Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκουμε να ρίξουμε το μέσο όρο ηλικίας των αυτοκινήτων οποίος είναι ο διπλάσιος από τον αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ. Αυτό που λέμε να κάνουμε είναι να βάλουμε με το υπουργείο Περιβάλλοντος ένα Περιβαλλοντικό Τέλος στα παλαιά ΙΧ. Να κάνουμε μια διαδικασία ώστε να πριμοδοτούμε τα πιο καινούρια αυτοκίνητα. Να μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα ΙΧ 5ετίας χωρίς να πληρώνει τρελούς δασμούς».

Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος τιμωρίας όσων έχουν παλαιά οχήματα και τα χρησιμοποιούν. Ακόμα όμως δεν γνωρίζουμε αν το περιβαλλοντικό τέλος θα ενσωματωθεί στα τέλη κυκλοφορίας με αποτέλεσμα την αύξηση τους ή θα είναι κάποιο χαράτσι ή την ηλικία των «παλαιών» οχημάτων στα οποία θα εφαρμοστεί. Το «πάντρεμα» ωστόσο του περιβαλλοντικού τέλους και της ανακοίνωσης των προϋποθέσεων για την απόσυρση αυτοκινητων φαίνεται πως θα οδηγήσει στο ξεπάγωμα της αγοράς αυτοκινήτων η οποία στην ουσία το τελευταίο δίμηνο έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόσυρση αυτοκινήτων θα περιλαμβάνει «μπόνους» πολλές χιλιάδες ευρώ για αγορά, ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο, ελεύθερο πάρκινγκ στην Αθήνα και πιθανόν εκπτώσεις στα διόδια με σκοπό να αποτελέσουν ένα δέλεαρ για επίδοξους αγοραστές.

Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Μεταφορών και Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Πηγή: dikaiologitika.gr

4 thoughts on “Έρχεται «τιμωρία» σε όσους έχουν παλιά αυτοκίνητα – Στόχος της κυβέρνησης να αγοράσουν καινούργια

    1. Ρε φίλε θα σου πουν δεν εχεις να φας τότε το ένα νεφρό θα το δώσεις για να πάρεις αμαξι που θα το πληρώνεις και μετά. Έτσι είναι αν σε κυβερνάνε προδότες.

  1. Τι σημαίνει περιβαλλοντικό τέλος όταν περνάω καυσαέρια και είμαι στα επιτρεπτά όρια;
    Επειδή καίει αμόλυβδη; 200% πάνω έχει λόγω φόρων.
    Υβριδικό ή ηλεκτροκίνητο; Να το φορτίζω που; Στο ρεύμα το οποίο η ΔΕΗ καίει πετρέλαιο για να παράγει στην Κρήτη και λιγνίτη στην υπηρωτική;
    Ωραίο περιβαλλοντικό τέλος! Ξεκινήστε να το χρεώνετε στα αστικά λεωφορεία που είναι σίγουρα euro6 ή ηλεκτροκίνητα λοιπόν!!!

  2. Εντωμεταξύ μιλάτε για οικολογία και αναφέρεστε στα ηλεκτρικά δεν ξέρετε τι σας γίνεται, ψαχτείτε λίγο παραπάνω. Και αν όντως ο σκοπός της κυβέρνησης είναι η οικολογία και όχι να μας αρπάξουν τα λεφτά από τις τσέπες ας φτιάξει ποδηλατοδρόμους να πάρει σύγχρονα λεωφορεία και γενικά να ενθαρρύνει τα μέσα μαζικής μετακίνησης.
    Όλος ο κόσμος πήγε πήρε αυτοκίνητα μεταχειρισμένα παλιά από Γερμανία και Βουλγαρία γιατί πολύ απλά σιχάθηκε να περιμένει μέσα στην ζεστή και το κρύο 1 ώρα για να έρθει το λεωφορείο μην μιλήσω για τις απεργίες που γίνονται συνέχεια. Όσο για αυτούς που είπανε θα πάρουν ποδήλατο για να μετακινούνται το μετάνιωσαν μόλις είδαν ότι δεν υπάρχει υποδομή για ποδήλατο και κάθε 2 μέτρα μπορεί να σε σκοτώσουν τα αυτοκίνητα.
    Και κάτι τελευταίο όλα τα σπίτια μας τροφοδοτούνται από λιγνίτη και πετρέλαιο για να περάσουμε στην ηλεκτροκίνηση πρώτα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε στο 100% την πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στις πόλης μας και μετά βλέπουμε και για την ηλεκτροκίνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook