Χειμερινό σκηνικό ξανά στην Κρήτη – Πότε θα «χτυπήσει» η Μήδεια

χειμερινό-σκηνικό-ξανά-στην-κρήτη-πό-978291

Επανέρχεται το χειμερινό σκηνικό στην Κρήτη, αφού από την ερχόμενη Κυριακή  ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να χαλάει.

Όπως επισήμανε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας στο zarpanews.gr, ο καιρός αλλάζει στην Κρήτη με διαφορετικό χρονικό ορίζοντα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού στο νησί η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Κυριακή με σχετικά ήπιο τρόπο, με βροχές, σταδιακή ενίσχυση βοριάδων και χιόνια μόνο σε πολύ ορεινές ζώνες.

Το Σάββατο, ενημέρωσε, ο καιρός θα είναι καλός, με πολύ μικρή πιθανότητα να σημειωθούν κατά τόπους νεφώσεις και κάποια βροχή, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Έτσι θα ξεκινήσει και την Κυριακή ο καιρός, με νοτιάδες έντασης μέχρι 4 μποφόρ, ενώ ως το μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανέβει στους 16-18 βαθμούς. Ωστόσο, το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι βοριάδες και θα «κατέβει» η ψυχρή αέρια μάζα από την ηπειρωτική Ελλάδα, με συνέπεια να δούμε βροχές, από τα δυτικά και ανατολικότερα, οι οποίες θα είναι έντονες κατά τόπους, χωρίς όμως να προβλέπονται ακραία φαινόμενα.

Μετά το μεσημέρι η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει, ενώ οι βροχές θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ τα χιόνια προς το παρόν ορίζονται πάνω από τα 1400μ. Αυτό, ωστόσο θα επανεξεταστεί, επισήμανε ο κ. Λέκκας, εν αναμονή περισσότερων στοιχείων από την ερχόμενη εβδομάδα.

zarpamews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook