Επιστράτευσης το ανάγνωσμα: Στη χώρα όπου κανείς δεν ευθύνεται για τίποτα, γιατί περιμένουμε υπεύθυνη στάση για την Υγεία;

επιστράτευσης-το-ανάγνωσμα-στη-χώρα-ό-1194868

Αλγεινή εντύπωση για όλους τους εμπλεκόμενους, προκαλεί το γαϊτανάκι γύρω από την περιβόητη πια επιστράτευση γιατρών του ιδιωτικού τομέα ώστε να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αττική.

Μια τυπική για την Ελλάδα περίπτωση μετάθεσης ευθυνών από όλους τους εμπλεκόμενους, μόνο που κάποιοι το κάνουν με τρόπο και άλλοι τελείως άκομψα.

Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Υγείας, έφτασε στο σημείο να σχεδιάζει σήμερα την επιστράτευση 200 γιατρών γιατί η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έφτασε στο απροχώρητο.

Αναρωτιέται κανείς βέβαια, γιατί μετά από ένα χρόνο πανδημίας οι γιατροί δεν φτάνουν; Και ποιος είναι αυτός που δεν προσέλαβε αρκετούς στο ΕΣΥ, εν μέσω πανδημίας;

Όταν έχουν δοθεί 24 δισεκατομμύρια ευρώ σε μέτρα στήριξης το 2020, όπως μας πληροφόρησε στις 11 Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών, μερικά εκατομμύρια για τους μισθούς των γιατρών αυτών, δεν φαντάζουν απλά, είναι ψίχουλα. Ακόμα και αν δεν έκαναν τίποτα και απλά… χτυπούσαν κάρτα για δύο χρόνια.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε.

Όχι μόνο αυτό, αλλά από το φθινόπωρο είχε καταστήσει σαφές με τους χειρισμούς της τότε, ότι δεν θέλει να σκέφτεται ούτε και την επιστράτευση και ότι τη βλέπει σαν τελευταία λύση. Δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους ιδιώτες γιατρούς, ή έστω στα συνδικαλιστικά όργανά τους να νομίζουν ότι δεν πρόκειται να τους «αγγίξει» ποτέ.

Ήρθαν τα ζόρικα όμως και ο υπουργός Υγείας με όμορφο τρόπο μετέθεσε την ευθύνη πάνω τους, ζητώντας να συμβάλουν έμπρακτα στην προστασία της δημόσιας υγείας και να τηρήσουν τον όρκο του Ιπποκράτη.

Παρεμπιπτόντως, τον όρκο του Ιπποκράτη, όλως τυχαίως, όλοι τον θυμούνται όταν τα βλέπουν ζόρικα…

Και οι ιδιώτες γιατροί έκαναν το αναμενόμενο για την Ελλάδα – είπαν όχι και στον Κικίλια και στον Ιπποκράτη. Κατά πλειοψηφία. Από τους 200 που χρειάζονταν, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν μόνο 61.

Και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αμέσως θυμήθηκε ότι υπάρχουν λίστες γιατρών που περιμένουν και που πρέπει να προσληφθούν άμεσα, άμεσα, άμεσα…

Γιατί αν δεν προσληφθούν, προκύπτει ότι θα πρέπει να πάνε οι ιδιώτες στα νοσοκομεία και είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θέλουν. Το όψιμο ενδιαφέρον για τους μη προσληφθέντες που περιμένουν, το οποίο εκδήλωσαν σήμερα, το κάνει ακόμα πιο εμφανές.

Αν δεν είχαν πρόβλημα να βοηθήσουν, θα έλεγαν απλά ναι.

Αλλά αυτοί ζήτησαν να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό.

Δηλαδή δεν κατάλαβαν καν ότι είναι αδύνατον ο υπουργός να ετοιμάζει επιστράτευση χωρίς να είναι σύμφωνος ο άμεσος προϊστάμενός του.

Ο Πατούλης όμως, που είναι χρόνια στο κουρμπέτι της πολιτικής, αυτά τα έχει για πλάκα και πήρε αμέσως αποστάσεις. Αλλά, σοβαρά, περίμενε κανείς να κάνει το αντίθετο, όντας περιφερειάρχης με τη ΝΔ;

Τη Δευτέρα έρχεται η επιστράτευση, όπως όλα δείχνουν, και η μέρα αναμένεται πολύ, πολύ ζεστή…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook