Επίσκεψη στο Νίκο Καλογερή από μέλη του ΚΙΝΑΛ Χανίων με αφορμή τα ζητήματα του νομού

Μέλη της Διευρυμένης Νoμαρχιακής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής Χανίων επισκέφτηκαν την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Καλογερή Νικόλαο για να συζητήσουν τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοιου και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει ιδιαίτερα στον τουριστικό και επισιτιστικό τομεα αλλά και να ενημερωθούν για τα πρόβλημα του πρωτογενή τομεα.

Όπως ανέφερε η γραμματέας Χαριτακη Χρύσα, ο Νομός Χανίων είναι ένας τόπος  με οξυμένα τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα μετά τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου και Μαρτίου και τις καταστροφικές χαλαζοπτώσεις και  ανεμοθύελλες  του Νοεμβρίου 2019.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή έχουν φέρει σε δύσκολη θέση εκατοντάδες οικογένειες τόσο παραγωγών κηπευτικών υπό κάλυψη(θερμοκήπια) όσο και
ελαιοπαραγωγών. Η οικονομία του Ν. Χανιών, όπως και άλλων ελαιοκομικώνπεριοχών της χώρας, δέχτηκε σοβαρό πλήγμα, αφού δεν είναι μόνο οι αγρότες που διαβιώνουν από την παραγωγή ελαιολάδου, αλλά και σημαντικός αριθμός πολιτών, οι οποίοι έχουν συμπληρωματικό εισόδημα.

Ο κος Καλογερής τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες της αντιπεριφέρειας Χανίων για την συστηματικότερη διαδικασία της δακοκτονίας για το 2020 με τη καλή συνεργασία και την επίδειξη υπευθυνότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα από τον κορονοιο τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και η αντιπεριφερεια Χανιών θα συνεχίσουν να είναι αρωγοί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας σε όλους τους φορεις ,επισημαίνοντας ότι η αλληλεγγύη αποτελεί βασική παράμετρος στην έξοδο από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία στη χώρα μας.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ