Επικοινωνία Διγαλάκη – ΠΕΔ Κρήτης για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Βασίλη Διγαλάκη είχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Ο Γ. Κουράκης έθεσε στον Υφυπουργό το ζήτημα της λειτουργίας των έξι Πανεπιστημιακών Τμημάτων και ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) και συγκεκριμένα των Τμημάτων:

1. Χημικών Μηχανικών, με έδρα τα Χανιά

2. Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα το Ηράκλειο

3. Μηχανικών Βιοϊατρικής, με έδρα το Ηράκλειο

4. Μουσικών Σπουδών, με έδρα το Ρέθυμνο

5. Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο

6. Τμήμα Φυσικοθεραπείας, με έδρα την Ιεράπετρα

7. Ερευνητικού Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάλυσης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.

Όπως ανέφερε ο Γ. Κουράκης, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ η λειτουργία των ως άνω Τμημάτων που αφορούν όλη την Κρήτη θεωρείται αναγκαία όχι μόνο για ένα διευρυμένο επίπεδο σπουδών αλλά και για τις ανάγκες της Τοπικής Οικονομίας και της Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο Υφυπουργός Παιδείας με τη σειρά του ενημέρωσε τον Γιάννη Κουράκη, ότι ήδη ορίστηκε ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει θέμα σύμφωνα με το νόμο.

Ο κ. Διγαλάκης ανέφερε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη του ζητήματος και εκτιμά σε θετική έκβαση του.

Ο Γιάννης Κουράκης ευχαρίστησε τον κ. Διγαλάκη ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει επικοινωνία και ενημέρωση τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του κ. Υφυπουργού που αφορούν την Κρήτη.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί κ. Κουράκη, πρόεδρε της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης αναφέρεστε ΜΟΝΟΝ στο ένα από τα 6 ΝΕΑ Ινστιτούτα του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ) του ΕΛΜΕΠΑ;
    Γιατί υπάρχει τόσο επιλεκτικό ενδιαφέρον για τον Άγιο Νικόλαο; Δεν είστε πρόεδρος της ΠΕΔ με αρμοδιότητα για όλους τους δήμους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ