Επικίνδυνη φωτιά στην Αχαΐα – Εκκένωση σε Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή

επικίνδυνη-φωτιά-στην-αχαΐα-εκκένωσ-1487628

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι δύο περιοχών στην Αχαΐα, καθώς σήμανε συναγερμός για εκκένωση των περιοχών Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή προς Χαλανδρίτσα, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Καλλιθέα της Πάτρας και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο σημείο επιχειρούν ήδη 41 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και δύο air tractors.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενισχύονται οι δυνάμεις και θα προστεθεί στα εναέρια μέσα ένα ακόμα ελικόπτερο Erickson για ρίψεις νερού.

Το μήνυμα του 112

Οι περιοχές που εκκενώθηκαν

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη

– Αναζωπύρωση στην περιοχή του Αη Γιώργη (δυτικά της Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου), όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση (παντού ξερά χόρτα). Ισχυρός άνεμος σπρώχνει τη φωτιά προς τη θάλασσα.

– Φωτιά και σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κέρη Μαλεβιζίου στην Κρήτη. Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

– Πυρκαγιά στην περιοχή Ελληνικό, στην Κυνουρία Αρκαδίας. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν υπό τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

– Φωτιά ξέσπασε και σε χαμηλή βλάστηση στα Πυργιώτικα Ναυπλίου. Τέθηκε και αυτή υπό έλεγχο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook