Επίδειξη ισχύος από την Τουρκία με αεροναυτικές ασκήσεις στα νότια της Κρήτης

επίδειξη-ισχύος-από-την-τουρκία-με-αερ-1056990
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αεροπορικές και ναυτικές μονάδες της Τουρκίας, πήραν μέρος την Παρασκευή σε άσκηση ανοικτά των ακτών της Λιβύης και νότια της Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Πρόκειται ίσως για την πρώτη αεροναυτική άσκηση που πραγματοποιεί από μόνη της η Τουρκία -και όχι στο πλαίσιο συμμαχικής εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ- σε τόσο μεγάλη απόσταση από τις ακτές της.

Όπως αναφέρεται εξάλλου την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, στην άσκηση ανοικτής θάλασσας πήραν μέρος 17 μαχητικά αεροσκάφη προερχόμενα από την αεροπορική βάση του Εσκισεχίρ και οκτώ φρεγάτες και κορβέτες του τουρκικού Ναυτικού, δυνάμεις οι οποίες δοκιμάστηκαν στη δυνατότητα της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις σε μεγάλη απόσταση.

Στην διαρκείας οκτώ ωρών γυμνάσια, σε απόσταση 1.050 ναυτικών μιλίων από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, έγινε εξάσκηση στις διαδικασίες διοίκησης και ελέγχου, ενώ διεξήχθησαν ασκήσεις που περιελάμβαναν ανεφοδιασμό εν πτήσει, κοινές αεροναυτικές επιχειρήσεις και έγινε καταγραφή του ναυτικού και αεροπορικού πεδίου της περιοχής.

Μία ημέρα νωρίτερα, είχε φθάσει στο λιμάνι της πόλης Μισράτα της Λιβύης το φορτηγό πλοίο «Cirkin», με σημαία Τανζανίας, το οποίο θεωρείται ύποπτο για μεταφορά όπλων. Το πλοίο συνόδευαν τρεις τουρκικές φρεγάτες και αρνήθηκε τον έλεγχο από την πολυεθνική δύναμη της ΕΕ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «IRINI» για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook