Επιχείρηση – βούρκος από τη ΝΔ: «Τερατογένεση», «βίλα Τσίπρα», «ανεπρόκοποι αριστεροί»

επιχείρηση-βούρκος-από-τη-νδ-τερατο-1660593

Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση, με επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε να τροφοδοτεί τη δημιουργία ενός τοξικού κλίματος στο δρόμο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο πρωθυπουργός επανέφερε το αφήγημα περί κυβέρνησης – τερατογένεσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσιάζει του Αριστερούς ως άχρηστους και ανεπρόκοπους ενώ ο ίδιος επιμένει σε λασπολογία από τα παλιά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, έβαλαν στο στόχαστρο τον Γιάννη Ραγκούση για το σπίτι του στην Πάρο, ενώ σε ένα «κρεσέντο» αλαζονείας η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να απαξιώσει τους πολιτικούς αντιπάλους της ΝΔ. Όλα δείχνουν ότι είναι μόνο η αρχή της «επιχείρησης – βούρκος» που ενορχηστρώνει το Μαξίμου σε μια προσπάθεια συσπείρωσης απέναντι στη δημοσκοπική κατρακύλα μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Και για να αποδυναμώσει τα αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περί κυβερνήσεων συνεργασίας, η ΝΔ, επιδιώκει την αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου με όλα τα μέσα.

Μητσοτάκης: Η απειλή «τερατογένεσης» και οι κυβερνήσεις αστάθειας

Κατά τον κ. Μητσοτάκη η πολιτική τερατογένεση συνίσταται σε συνεργασία ηττημένων με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Όπως χαρακτηριστικά, είπε μιλώντας την Τετάρτη (29/3) στη Γλυφάδα, «άλλοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πώς φαντάζονται την προοδευτική διακυβέρνηση που λένε. Την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες. Αυτοί που λένε ότι θα προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, πρέπει να μας πουν με ποιον θα συνεργαστούν. Είχα μιλήσει για το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογένεσης με Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Ο,τι και να λέει ο Αλέξης Τσίπρας, το ενδεχόμενο μαθηματικά υπάρχει», ανέφερε, καλώντας μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σύγκριση μεταξύ των δύο κυβερνητικών τετραετιών.

«Την επόμενη μέρα να υπάρχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση – και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να τη διασφαλίσει. Ακούω πολλές κουβέντες για πρώτη κάλπη, δεύτερη κάλπη. Μια είναι η εκλογή: 21 Μαΐου ψηφίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Αυτή η κάλπη θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει, ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε του πολίτες να κλείσουν την πόρτα σε κυβερνήσεις αστάθειας καθώς όπως είπε μαθηματικά μπορεί να προκύψει κυβέρνηση ηττημένων ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη, επισημαίνοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αυτοδύναμη, σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών.

Απευθυνόμενους στους νέους ο κ. Μητσοτάκης τους κάλεσε να συγκρίνουν και να ψηφίσουν αυστηρά, τονίζοντας ότι «πολίτες την τελευταία στιγμή το 2019 δεν μας εμπιστεύτηκαν να το κάνουν τώρα γιατί μιλάμε με αποτελέσματα». «Εκεί που αστοχήσαμε και κάναμε λάθη, πρώτος εγώ τα αναγνώρισα και ανέλαβα την ευθύνη. Δεν κρύφτηκα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άδωνις: Οι ανεπρόκοποι Αριστεροί και τα fake news για Τσίπρα

Κανέναν ενδοιασμό ακόμα και για να παραποιήσει το καλύτερο, ίσως, λεξικό αρχαίας ελληνικής γλώσσας στον κόσμο δεν είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ώστε να πείσει τους ακροατές του ότι οι Αριστεροί είναι άχρηστοι και ανεπρόκοποι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Fund Managers Awards 2022» της ΠΕΜΑΚΟ, είπε σε ένα εμφυλιοπολεμικό και διχαστικό κρεσέντο ότι οι Αριστεροί είναι μόνο για ανεπρόκοπα πράγματα και επειδή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν λέει, έτσι, πράγματα στον αέρα, το τεκμηρίωσε δήθεν κιόλας, εργαλειοποιώντας το γνωστό λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, LIDDELL & SCOTT.

«Οι Αριστεροί είναι μόνο για ανεπρόκοπα πράγματα. Δεν μπορούν να κάνουν πράγματα της προκοπής.

Ξέρετε η ελληνική γλώσσα που είναι μαγική, αν ανοίξετε το λεξικό LIDDELL & SCOTT – είναι το πιο γνωστό λεξικό αρχαίων ελληνικών στον κόσμο – δεν είναι δικό μου, αυτό που θα σας πω δεν είναι δικό μου, είναι LIDDELL & SCOTT, το νούμερο 1 λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στον πλανήτη. Σε όποιο πανεπιστήμιο του κόσμου να πάτε να μάθετε αρχαία ελληνικά, αυτό το λεξικό θα δείτε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Αν πάτε στη λέξη «δεξιός» – κάνε το πείραμα να το δεις – δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός. «Αριστερός»: μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης… Αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός! Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά… αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός».

Τι αναφέρει, όμως, το λεξικό «Το Μεγάλο Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας», γνωστό κυρίως ως λεξικό LIDDELL & SCOTT (το οποίο εκδόθηκε το 1843 και έκτοτε ακολούθησαν πολλές εκδόσεις έως και τα μέσα του 20ού αιώνα έχοντας συνολικά 9 εκδόσεις και 1 συμπλήρωμα, ενώ αποτέλεσε και τη βάση παρόμοιων λεξικών άλλων γλωσσών σε σχέση με τα αρχαία ελληνικά), για τη λέξη «αριστερός» και για τη λέξη «δεξιός», πάντα σε ό,τι αφορά στη μεταφορική τους απόδοση, μιας και σε αυτή αναφέρθηκε ο υπουργός:

Δεξιός: μεταφ., έτοιμος, πρόθυμος, αντίθ. προς το σκαιός (απαίσιος, ολέθριος, απρόθυμος, Γαλλικά gauche)· λέγεται και για το μυαλό, τη νόηση, κοφτερός, οξύς, έξυπνος, ευφυής, πανούργος,

Αριστερός: μεταφ., αυτός που προμηνύει κακό, δυσοίωνος, γιατί στον αρχαίο Έλληνα οιωνοσκόπο, που κοιτούσε προς το βορρά, οι κακοί οιωνοί έρχονταν από αριστερά, σε Ομήρ. Οδ. (αμφίβ. προέλ.).

«Οικονομικά αναλφάβητοι οι Έλληνες»

Στην ίδια ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να παρουσιάσει τους Έλληνες ως οικονομικά αναλφάβητους, καθώς όπως είπε δεν γνωρίζουν βασικές έννοιες της Οικονομίας, όπως το PSI, το ομόλογο, το αμοιβαίο ομόλογο, ο πληθωρισμός και άλλες.

«Ξέρετε η Ελλάδα, εγώ είμαι πια απολύτως πεπεισμένος, πάσχει από ένα τεράστιο οικονομικό αναλφαβητισμό. Οι βασικότερες έννοιες της οικονομίας στον ευρύ πληθυσμό είναι σχεδόν παντελώς άγνωστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να συλλάβουν και να αντιληφθούν με ευκρίνεια για ποιον λόγο τα μνημόνια ήταν υποχρεωτικά.

Γιατί κατάλαβα ότι δεν υπήρχε άλλη λύση από τα μνημόνια; Είχαμε χρεοκοπήσει και δεν είχε καταλάβει η κοινωνία τίποτα. Εδώ έξω καιγόταν η Αθήνα όταν ψηφίζαμε το PSI, για ποιο λόγο; Διότι αν εξηγούσες στους Έλληνες τι ακριβώς είναι το PSI δεν καταλάβαιναν τι είναι, δεν καταλάβαιναν τι είναι ομόλογο, δεν καταλάβαιναν σίγουρα τι είναι αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο «βασιλιάς των fake news» πνίγηκε στο Σούνιο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιδόθηκε και σε λασπολογία από τα παλιά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στη Βουλή, ξανάβγαλε από την ντουλάπα με τα «μεταχειρισμένα» fake news με τη γνωστή και ταλαιπωρημένη υπόθεση για το σπίτι που νοικιάζει στο Σούνιο ο Αλέξης Τσίπρας. Και όλα αυτά, εν μέσω επίμονων ερωτήσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον «εξαφανισμένο» από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος προχώρησε σε βολικό συμβιβασμό για το ακίνητο που είχε θέσει ως εγγύηση σε εταιρικό δάνειο που είχε φτάσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, για το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, υπάρχει καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου για τον Γιάννη Κουρτάκη για ψευδές δημοσίευμα. Η καταδικαστική απόφαση βγήκε τον Σεπτέμβριο του 2022 και δημοσιεύτηκε στις 6/10/2022.

Με αυτή ο εκδότης των «Παραπολιτικών» υποχρεώθηκε να διαγράψει το δημοσίευμα, να δημοσιεύσει εκ νέου κείμενο επανόρθωσης περιλαμβάνοντας την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ παράλληλα καταδίκασε τον εκδότη σε χρηματική ποινή και κράτηση τριών μηνών.

Τόσο «σέβεται» τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και συνεχίζει στο τροπάρι των fake news.

Ξανά «στόχος» το σπίτι του Γ. Ραγκούση στην Πάρο

Ως φθηνούς αντιπερισπασμούς κι αποτυχημένους συμψηφισμούς σχολιάζει ο Γιάννης Ραγκούσης το δημοσίευμα της εφημερίδας Political και εν συνεχεία την ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με το σπίτι του στην Πάρο. Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως το «κύκνειο άσμα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει αναπάντητη» και προαναγγέλλει εξώδικα τόσο προς την εφημερίδα, όσο και προς τα στελέχη της ΝΔ που υποστήριξαν τα όσα αναφέρονται ψευδώς στο σχετικό δημοσίευμα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης δηλώνει ότι το ακίνητο αυτό του ανήκει κατά 50% (το υπόλοιπο στην πρώην σύζυγό του), μόνο μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ, το οποίο πήρε η πρώην σύζυγός του επί Νέας Δημοκρατίας. Εξηγεί παράλληλα ότι το δάνειο αυτό χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους – δικαιούχους του ΟΕΚ, ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής πολιτικής της χώρας. Επρόκειτο δε, για συγκεκριμένο δάνειο που μπορούσαν να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι και πως δεν το στέρησε από κάποιον άλλον. Το δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του) όπως προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Φθηνοί αντιπερισπασμοί από την κυβέρνηση των υπέρογκων και σκοτεινών, ατομικών δανείων των μελών της – Η αλήθεια για το σπίτι μου και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ξεκινήσει τον δήθεν «μη τοξικό» προεκλογικό της αγώνα η ΝΔ.

Η κυβέρνηση με τα 12 εκ. ευρώ ατομικά δάνεια Πρωθυπουργού και Υπουργών, καθώς και με τις σκοτεινές ατομικές ρυθμίσεις αυτών των δανείων, χτύπησε λάθος πόρτα.

Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Political», καθώς και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν, είναι απλώς την απελπισία τους.

Φθηνοί αντιπερισπασμοί. Αποτυχημένοι συμψηφισμοί.

Επιχειρούν να επαναφέρουν για πολλοστή φορά ένα θέμα, το οποίο έχει ήδη δει τόσες πολλές φορές το φως της δημοσιότητας.

Αυτή η προσπάθεια, η οποία αποτελεί το κύκνειο άσμα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει αναπάντητη.

-Άμεσα θα κοινοποιηθεί στην εν λόγω εφημερίδα Εξώδικη Δήλωσή μου, με την οποία θα ζητείται η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

Σε διαφορετική περίπτωση – όπως έπραξα ξανά στο παρελθόν για το ίδιο θέμα – τον λόγο θα έχουν τα Δικαστήρια.

Το ίδιο βεβαίως, θα ισχύσει και για όλους τους συκοφάντες, μέλη της ΝΔ.

Προς ενημέρωση των πολιτών η αλήθεια είναι η εξής:

– Το ακίνητο αυτό βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό του τόπου καταγωγής μου και ανήκει κατά 50% σε εμένα και 50% στην μητέρα των 3 παιδιών μου. Μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ.

Το δάνειο αυτό δεν το έλαβα εγώ αλλά η πρώην σύζυγός μου.

Το έλαβε το 2007, επί της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το δάνειο αυτό βάση του Νόμου, χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους – δικαιούχους του ΟΕΚ ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής πολιτικής της χώρας.

Επρόκειτο δε, για συγκεκριμένο δάνειο που μπορούσαν να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι και άρα όποιος το ελάμβανε, δεν το στερούσε από κάποιον άλλο.

– Το ως άνω δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του) όπως προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων. Δηλαδή, δεν υπήρξε καμία απολύτως ατομική ρύθμισή του, όπως τα κυβερνητικά στελέχη έχουν μάθει να γίνεται σε δικά τους δάνεια.

– Από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία μου, ενώ τους τουριστικούς μήνες ενοικιάζω αυτό για βιοποριστικούς λόγους και για να μεγαλώνω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου.

Δεν είμαστε ίδιοι.

Εγώ δεν διαθέτω «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις ή εξωχώριες (offshore) εταιρείες, όπως Υπουργοί και στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης.

– Όλα τα ποσά που εισπράττω από την ολιγόμηνη ενοικίαση της οικίας μου εισρέουν αποκλειστικά στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και δηλώνονται όπως η κείμενη νομοθεσία προβλέπει, στην δήλωση του Ε3 μου, μέχρι το τελευταίο Ευρώ!

Τέλος και για να μην ματαιοπονούν, η κατασυκοφάντησή μου με χυδαία ψέμματα δεν με τρομάζει και δεν θα με ανακόψει στην άσκηση των καθηκόντων μου ως Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στην αποκάλυψη των πραγματικών περιπτώσεων κυβερνητικής διαφθοράς».

 

«Κρεσέντο» αλαζονείας και απαξίωσης από την Ντόρα Μπακογιάννη

Με απόλυτα αλαζονικό και προκλητικό ύφος, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαξίωσε την εκλογική διαδικασία, αλλά και τους πολιτικούς αντιπάλους του κυβερνώντος κόμματος, κλείνοντας την «πόρτα» με εμφατικό τρόπο σε οποιαδήποτε προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, δίνοντας το στίγμα της «γαλάζιας» διαχείρισης της επόμενης μέρας των εκλογών, ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει καμία συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι μόνο μετά τις δεύτερες εκλογές.

«Στην πρώτη εκλογή δεν θα κάνουμε καμιά προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης γιατί τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής είναι αποτελέσματα που εξ ορισμού δεν μπορούν να δώσουν σταθερή κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεννοηθεί μαζί μας μετά τις δεύτερες εκλογές», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής Χανίων.

Στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε και για «καλάμια» που έχουν καβαλήσει αρχηγοί κομμάτων. Σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν υπάρχει περίπτωση η χώρα να οδηγηθεί και σε τρίτες εκλογές απάντησε: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική. Όλοι οι τόνοι και όλα τα καλάμια θα έχουν μείνει στα πάρκινγκ. Αυτοί που λένε ‘εγώ θα ορίσω την ατζέντα, εγώ θα ορίσω το πρόγραμμα’, εντάξει παιδιά λίγο να προσγειωνόμαστε και καλό είναι να είμαστε προσγειωμένοι. Βλέπω πολλά καλάμια σε αρχηγούς κομμάτων».

Στη συνέχεια δήλωσε και περήφανη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί «παρά τις αδυναμίες του και τα λάθη του έσυρε το κάρο της Ελλάδας μέσα σε τρομακτικές φουρτούνες, θωράκισε αμυντικά τη χώρα και έδωσε μέρισμα της ανάπτυξης στους πολίτες», αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να δεχόταν ποτέ η ίδια να είναι πρωθυπουργός.

«Ορισμένοι υπουργοί της ΝΔ θα έπρεπε να είναι πιο παρόντες», πρόσθεσε ακόμα σηκώνοντας εκ νέου «ασπίδα προστασίας» στον Κυριάκο Μητσοτάκη με φόντο προφανώς το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, για το οποίο κάποια προβεβλημένα στελέχη δεν τοποθετήθηκαν τόσο «ηχηρά» όσο περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook