Επαφές Διγαλάκη για την αύξηση της χωρητικότητας του Αεροδρομίου Χανίων 

επαφές-διγαλάκη-για-την-αύξηση-της-χωρ-849504

Με στόχο την άμεση αύξηση της χωρητικότητας του Αεροδρομίου Χανίων ως προς τον μέγιστο αριθμό αφίξεων/αναχωρήσεων των εμπορικών πτήσεων, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις την Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Μαΐου 2021 με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (Ε.Α.Σ.Π.) Δημήτριο Τσουκαλά και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Γ.Ε.Α.), αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη αντίστοιχα.

Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν τη συνέχεια των προσπαθειών του κ. Διγαλάκη για την τόνωση του τουρισμού στην περιοχή των Χανίων, μετά και τη συνάντηση την οποία είχε τον Φεβρουάριο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, και την ακόλουθη ανάδειξη του θέματος του Αεροδρομίου Χανίων στη Βουλή μέσω της κατάθεσης σχετικής αναφοράς.

Ο βουλευτής Χανίων συζήτησε με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ.Π. τα θέματα του Αεροδρομίου Χανίων και ενημερώθηκε για την άμεση αύξηση της χωρητικότητας πτήσεων κάθε Δευτέρα, με τον αριθμό των αφίξεων να ανέρχεται πλέον σε 5 ανά ώρα (από 4) και των συνολικών κινήσεων σε 11 (από 10).

Στη συνάντησή του με τον Αρχηγό Γ.Ε.Α. κ. Μπλιούμη ο κ. Διγαλάκης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να αυξηθεί άμεσα η χωρητικότητα πτήσεων και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, ιδιαίτερα, όπως υποστήριξε, μετά από μία τόσο παρατεταμένη κρίση, η οποία έχει πλήξει τον τουρισμό. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε τον κ. Μπλιούμη η υφιστάμενη κατάσταση οδηγεί σε απώλεια εσόδων για την τοπική οικονομία, που αντιστοιχεί σε σημαντικό ποσοστό  του ΑΕΠ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Αρχηγό Γ.Ε.Α. υπήρξε η δέσμευση ότι η Πολεμική Αεροπορία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να διατεθούν περισσότερα slots, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων. 

Επίσης συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα του ραντάρ προσέγγισης, το οποίο πράγματι θα δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα, όμως, όπως ανέφερε ο κ. Διγαλάκης, η όλη διαδικασία διαγωνισμού, προμήθειας και εγκατάστασης του ραντάρ δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα. Τέλος, από τη μεριά του ο κ. Διγαλάκης διαβεβαίωσε τον κ. Μπλιούμη ότι θα σταθεί αρωγός σε δίκαια ζητήματα τα οποία απασχολούν το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής Χανίων: «Το πρώτο θετικό αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας είναι ορατό καθώς από τον Μάρτιο ο αριθμός των αφίξεων ανά ώρα κάθε Δευτέρα αυξήθηκε από 4 σε 5. Αυτό όμως είναι απλώς η αρχή, και γι’ αυτό συνεχίζουμε με άμεσες ενέργειες ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος που δεν είναι άλλος από την πραγματική ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook