Εντυπωσιάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος από την έκθεση της συλλογής Κρασάκη: «Άλλο φιλοπατρία – άλλο πατριδοκαπηλία»

εντυπωσιάστηκε-ο-αρχιεπίσκοπος-από-τ-1436180

Στην έκθεση «Η Ελλάδα μετά την επανάσταση. Καλλιτεχνικοί θησαυροί από τη συλλογή Κρασάκη» είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί το πρωί της Τρίτης ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, από τον ίδιο τον συλλέκτη Μιχάλη Κρασάκη και την σύζυγό του, Τίνα.

Τον αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης.

Άλλο η φιλοπατρία και άλλο η πατριδοκαπηλία

Ο κ. Ευγένιος, αναφερόμενος στον συλλέκτη έκανε λόγο για έναν «ευπατρίδη που προσφέρει σε όλους εμάς και μας κάνει να σκεφτόμαστε την δική μας ευθύνη απέναντι στον τόπο μας». «Χάρηκα πολύ για τις επισκέψεις των παιδιών, των σχολείων. Η τοπική ιστορία είναι κάτι που πρέπει να διδάσκεται. Άλλο η φιλοπατρία και άλλο η πατριδοκαπηλία. Η αγάπη προς τον τόπο μας, η αγάπη προς το έθνος μας, δεν ταυτίζεται με φωνές, δεν ταυτίζεται με φωνασκίες» ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης, αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της έκθεσης, η οποία θα συνεχίσει να φιλοξενείται ψηφιακά στην ιστοσελίδα της δημοτικής πινακοθήκης χάρη στην σημαντική υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δείτε τις δηλώσεις τους:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook