«Ένα φρενάρισμα αρκεί για να γίνει ο κακός χαμός» – Απελπισμένοι οι φοιτητές με την κατάσταση των αστικών λεωφορείων | Video + Photos

ένα-φρενάρισμα-αρκεί-για-να-γίνει-ο-κα-1661567

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές των Χανίων, διεκδικώντας ασφάλεια στις μετακινήσεις τους με τα αστικά λεωφορεία. Το πρωί, φοιτητές από τον Σύλλογο Εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, το ΕΛΜΕΠΑ και το τμήμα ΜΗΧΟΠ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο αστικό ΚΤΕΛ Χανίων στο Μέγαρο Πάνθεον, προκειμένου να αναδείξουν τα ζητήματα που έχουν προκύψει στην μεταφορά τους, με αφορμή και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως υποστήριξε η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης Χρύσα Τσιριγιάννη, τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ βρίσκονται σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα πάντα να υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος και να διακυβεύεται η ασφάλεια των φοιτητών που τα χρησιμοποιούν.

«Τα λεωφορεία τα αστικά ΚΤΕΛ είναι σε πολύ κακή κατάσταση, οι πόρτες δεν κλείνουν καλά, καλώδια από την οροφή πολλές φορές αφαιρούνται και τα τζάμια είναι ραγισμένα. Έχουν προκύψει ζητήματα και τον προηγούμενο καιρό έχει τύχει να σπάσει τζάμι, έχουν ανοίξει πόρτες την ώρα που κινούνταν το λεωφορείο. Δεν πρέπει να περιμένουμε κι εμείς να γίνει κάποιο δυστύχημα, έτσι ώστε να αλλάξει η κατάσταση. Το θέμα είναι επειδή το έχουμε αναδείξει τόσες πολλές φορές, να παρθεί μια απόφαση, ασφαλείς, δημόσιες και δωρεάν μεταφορές.

«Τα Σαββατοκύριακα παύουμε να είμαστε φοιτητές»

Όπως είπε η Χρύσα Τσιριγιάννη, υπάρχουν περιορισμένες εκπτώσεις για τους φοιτητές και τόνισε την ανάγκη μείωσης του κόστους της μεταφοράς, λόγω οικονομικών δυσκολιών:

«Υπάρχει μηνιαία κάρτα λεωφορείου που ισχύει για δυο δρομολόγια, το 18 και το 23 και αυτή ισχύει καθημερινές και περιλαμβάνει μόνο δυο μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο. Το Σαββατοκύριακο παύουμε να είμαστε φοιτητές. Επίσης αυτή η κάρτα ισχύει για το Πολυτεχνείο και όχι το ΕΛΜΕΠΑ. Το εισιτήριο είναι 0,80 λεπτά από και προς το Πολυτεχνείο. Είναι σημαντικό ποσό για έναν φοιτητή».

Επίσης, τόνισε: «Να μπουν περισσότερα δρομολόγια στις ώρες αιχμής και να επεκταθεί το ωράριο. Πολλοί φοιτητές που μένουμε Κουνουπιδιανά και στις εστίες είμαστε εγκλωβισμένοι. Πολλές φορές παιδιά ανεβαίνουν με τα πόδια στα Κουνουπιδιανά».

«Ένα φρενάρισμα να γίνει… θα γίνει ο κακός χαμός»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Τζαμαλής, γραμματέας του συλλόγου φοιτητών ΜΗΧΟΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης, «όλοι, περιφερειάρχες και δήμαρχοι λένε πόσο καλό είναι που έχουμε εδώ το Πολυτεχνείο και το ΕΛΜΕΠΑ καθώς μας φέρνουν έσοδα οι φοιτητές. Είμαστε κινούμενο πορτοφόλι; Εμείς αναρωτιόμαστε, είναι τόσο μεγάλο κόστος να υπάρχει ασφαλής και δωρεάν μεταφορά για τους φοιτητές; Ένα φρενάρισμα να γίνει… θα γίνει ο κακός χαμός. Εμείς θεωρούμε το 2023 ότι πρέπει να έχουμε δωρεάν μεταφορές, οι οποίες να είναι ασφαλείς για τους φοιτητές και για όλους τους Χανιώτες που κινούνται με τα λεωφορεία».

zarpanews.gr

One thought on “«Ένα φρενάρισμα αρκεί για να γίνει ο κακός χαμός» – Απελπισμένοι οι φοιτητές με την κατάσταση των αστικών λεωφορείων | Video + Photos

  1. Τι κάθεστε και ασχολείστε… από το 2000 που ήμουν και εγώ φοιτητής τα ίδια…Πάρτε το πτυχίο σας, φύγετε εξωτερικό να βγάζετε χρήμα και αφήστε τους στη μοίρα τους και στα 780 εύρω μικτά (670 καθαρά). Δεν αξίζει να παλεύετε για αυτούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook