Εν αναμονή προσλήψεων για το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων – Ειδική συζήτηση για τα προβλήματά του

εν-αναμονή-προσλήψεων-για-το-δημοτικό-987097

Η στοχοθεσία του Δημοτικού Γηροκομείου δεν θα έχει σοβαρές διαφορές σε σχέση με πέρσι, όσον αφορά το οικονομικό έτος 2020, όπως προέκυψε και πέρασε κατά πλειοψηφία από την εισήγηση της διοικητικής αρχής στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Ωστόσο, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στη μισθοδοσία κατά 200.000€ ώστε να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό, όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 25 άτομα, ενώ προβλέπονται τουλάχιστον 30 ακόμη θέσεις για να υπάρχει πλήρης κάλυψη σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, με την συζήτηση να κινείται γύρω από τους χειρισμούς της πρώην και της παρούσας δημοτικής αρχής.Η τοποθέτηση του Γρηγόρη Αρχοντάκη αφορούσε μία συζήτηση που κρίνει οτι πρέπει να αρχίσει για το γηροκομείο, αφού πλέον έχει μετατραπεί σε ίδρυμα χρόνιων παθήσεων, με μία αντιστοιχία 80-20, έχοντας ξεφύγει από αυτό που ορίζεται ως γηροκομείο. Έτσι, ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ώστε να μπαίνουν περισσότερα αυτοεξυπηρετούμενα άτομα. Ακόμη, έκανε κριτική στην δημοτική αρχή για την έλλειψη συγκεκριμένων στοχευμένων προτάσεων και παρεμβάσεων.Από την πλευρά του, ο Τάσος Βάμβουκας έκρινε οτι θα είναι πιο εφικτό να αναπτυχθεί το Γηροκομείο εν μέσω της καλύτερης οικονομικής κατάστασης της χώρας τα τελευταία έτη, θεωρώντας οτι δεν στέκει συζήτηση περί αξιοκρατίας όταν υπάρχει το υποκειμενικό ζήτημα διαχείρισης «βασανισμένων» ανθρώπων, γι’ αυτό και χαρακτήρισε καλή ιδέα την σύσταση αρμόδιας επιτροπής.Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση του Γιάννη Σαρρή, που ζήτησε παρέμβαση του δήμου σε αυτό το κομμάτι. Από την πλευρά του ο κος Κουρούσης συμφώνησε οτι έχει μετατραπεί σε ίδρυμα χρονίων παθήσεων, χωρίς να υπάρχει το ανάλογο προσωπικό. Κατήγγειλε την κατάργηση επιτροπής από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα μέσω ΕΟΠΥΥ να μπαίνουν μόνο άρρωστοι πλέον στο ίδρυμα. Μία «αποθήκη ψυχών» είναι επιεικής χαρακτηρισμός, σχολίασε, ξεκαθαρίζοντας οτι είναι μεγάλο λάθος της δημοτικής αρχής να αποφεύγει την περαιτέρω συζήτηση για τα άλυτα προβλήματα του γηροκομείου.

Ακόμη, Ρίζος και Κεμεσίδης διερωτήθηκαν για τις δωρεές τροφίμων κ.α. στο Δημοτικό Γηροκομείο και πως αυτές καταγράφονται και (συ)σχετίζονται με τα οικονομικά του. Στην τοποθέτησή του, ο Μανώλης Κεμεσίδης επισήμανε την ανάγκη να βοηθούνται οι ηλικιωμένοι που μπαίνουν υγιείς, όμως έπειτα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αναγκάζονται να μετακινηθούν σε ιδιωτικά ιδρύματα, τονίζοντας οτι τα Χανιά είναι τυχερά που υπάρχει η χρηματοδότηση των 3 εκατ. από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Σεραφείμ Ρίζος ξεκαθάρισε οτι οι Χανιώτες ζητούν και ίδρυμα χρονίων παθήσεων και γηροκομείο, μιλώντας για έλλειψη πολιτικής βούλησης και καθαρά εισπρακτική πολιτική από πλευράς Δήμου.Από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Νίκος Βουρλάκης επέμεινε στην ανάγκη ξεχωριστής συζήτησης για τα ζητήματα του γηροκομείου, ζητώντας μέλη κάθε παράταξης να συμβάλουν στο διοικητικό συμβούλιό του, ενώ ο Γιώργος Γεωργιακάκης ζήτησε επίσης να προγραμματιστεί επίσημη ειδική συνεδρία με εργαζόμενους και εκπροσώπους του γηροκομείου, με τον Ευτύχη Δαμιανάκη να εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του, όπως και ο Παναγιώτης Σημανδηράκης έπειτα.

Η απάντηση του γενικού γραμματέα στα σχόλια των επικεφαλής και των συμβούλων ήταν οτι υπάρχει πρόθεση να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του γηροκομείου, περαιτέρω από τα τροφεία μέσω ΕΟΠΥΥ, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια οριστική απόφαση ακόμη. Ακόμη, έκανε λόγο για αναθεώρηση της μελέτης και επικαιροποίησή της για την κατασκευή νέας πτέρυγας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook