Εμβόλιο Moderna: “Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις από Βρετανία και Νότια Αφρική”

A medical syringe and a vial in front of the Moderna logo are seen in this creative illustrative photo. More than one hundred fifty COVID-19 coronavirus vaccine are in development across the world, several of which have the third phase of clinical trials, as media reported. (Photo illustration by STR/NurPhoto via Getty Images)

Η αμερικανική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε με επίσημη τοποθέτησή της πως τα μεταλλαγμένα στελέχη δεν ακυρώνουν την αποτελεσματικότητα που παρουσιάζει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχει δημιουργήσει.

Η Moderna, ωστόσο, διευκρινίζει πως θα προχωρήσει στην ενίσχυση του εμβολίου με στόχο την προσαρμογή του στις ανάγκες της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται σε μια περίοδο ανησυχίας για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στις νέες μεταλλάξεις. Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, πάντως, σημειώνει ότι το εμβόλιο μπορεί να λειτουργεί, αλλά παράγει λιγότερα αντισώματα κατά της μετάλλαξης που βρέθηκε στη Νότια Αφρική. Ως εκ τούτου, εργάζεται στην ενίσχυση του εμβολίου και στις απαραίτητες αναπροσαρμογές.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ