Εμβολιασμός και νόσηση: Πόσες δόσεις κάνουν τελικά τα παιδιά

εμβολιασμός-και-νόσηση-πόσες-δόσεις-κ-1334603

Αλλαγές έχουμε στον εμβολιασμό για τα παιδιά που έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Αυτό που ξέραμε μέχρι πρόσφατα είναι ότι μετά τη νόσηση είναι απαραίτητη η μία δόση εμβολίου.

Όμως όπως φαίνεται τελικά συστήνονται δύο δόσεις εμβολίου μετά τη νόσηση.

Αυτό ισχύει ακόμη και αν υπάρξει μία δόση εμβολίου και στη συνέχεια νόσηση. Η επιτροπή συστήνει και σε αυτή την περίπτωση δεύτερη δόση εμβολίου για τα παιδιά

To πιστοποιητικό εμβολιασμού ή η αλλιώς η βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού covid-19 είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει από τον υπολογιστή σας μέσω του gov.gr, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή σε όλες τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19, δίνοντας τη δυνατότητα να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε χώρες της ΕΕ όσοι έχουν εμβολιασθεί.

Οι πολίτες, μπορούν να εκδώσουν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 για τρεις λόγους:

Εάν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Εάν έχουν νοσήσει.

Αναλυτικά, μπορείτε να λάβετε βεβαίωση για τον εμβολιασμό σας κατά του COVID-19. Η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί την επόμενη ημέρα από αυτή που κάνατε την τελευταία δόση εμβολιασμού, ανάλογα με το είδος του εμβολίου.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ σας

H βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Εάν και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η έκδοση της βεβαίωσης ηλεκτρονικά, κλείστε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δείτε εδώ τις οδηγίες για τη νόσηση και τον εμβολιασμό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook