ΕΛΜΕ Χανίων: Σε τελική φάση η αξιολόγηση – «Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας»

ελμε-χανίων-σε-τελική-φάση-η-αξιολόγησ-1445039

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, 22 πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ) έχουν νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή με τις ενέργειές τους ήδη δημοσιευμένες προς όλους, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη τους, ώστε να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση. Καθώς η ΕΛΜΕ Χανίων είναι από τα πρώτα σωματεία που με απόφαση της Γ.Σ κήρυξαν απεργία-αποχή ενημερώνουν τις/τους συναδέλφισσες/-ους για τα εξής:

1. Εν όψει των καταληκτικών ημερομηνιών για τις φάσεις Β3β και Β3γ του συλλογικού προγραμματισμού στα πλαίσια της αξιολόγησης, καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες να συνεχίσουμε αποφασιστικά την απεργία-αποχή και να απέχουμε και από αυτή την τελευταία φάση της αξιολόγησης «Υλοποίηση της Δράσης» και «Αποτίμηση της Δράσης».

2. Σε ό,τι αφορά τις διώξεις που ασκήθηκαν σε διευθυντές/τριες και προϊστάμενες/ους το προηγούμενο διάστημα δηλώνουμε απερίφραστα ότι υπερασπίζουμε αταλάντευτα τις/τους εγκαλούμενες/ους μέχρι τελικής δικαίωσης!

3. Ενημερώνουμε ότι δεν έχει αποδοθεί καμία ποινή, η υπηρεσιακή και μισθολογική τους εξέλιξη συνεχίζεται κανονικά. Παραμένουμε αταλάντευτα στο πλευρό τους, τις/τους στηρίζουμε με όλα τα μέσα, νομικά, οικονομικά, συνδικαλιστικά.

Μονόδρομος η απεργία – αποχή για να σταματήσουμε τα σχέδιά τους!

Η σχολική χρονιά τελειώνει και ΙΕΠ και ΥΠΑΙΘ δηλώνουν ότι η αυτοαξιολόγηση του 2021-22 βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, ενώ στην πραγματικότητα συμμετέχουν ελάχιστοι, αφού με την απεργία αποχή συντάχθηκε πάνω από το 80% των εκπαιδευτικών και στις δυο βαθμίδες και στη συνέχεια ακολούθησαν οι γνωστές αυταρχικές παρεμβάσεις του ΥΠΑΙΘ και το πισωγύρισμα της ΟΛΜΕ. Το Υπουργείο γνωρίζει ότι πολύ λίγοι εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν επί της ουσίας, υπό καθεστώς εκβιασμών και απειλών και ακόμη λιγότεροι συναινούν ότι είναι μια διαδικασία “βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου”.

Αντίθετα, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και η ατομική που ακολουθεί σημαίνει: Κατηγοριοποίηση και διαχωρισμό των σχολείων, την υποβάθμιση και το κλείσιμο πολλών. Συκοφάντηση των εκπαιδευτικών για όποια παθογένεια υπάρχει στο δημόσιο σχολείο. Προώθηση της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε την αξιολόγηση και τα σχέδια αποδόμησης του δημόσιου σχολείου.

22 πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ) , μεταξύ αυτών και η ΕΛΜΕ Χανίων ,έχουμε νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή με τις ενέργειές μας ήδη δημοσιευμένες προς όλους, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη μας για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση.

Καλούν όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων:

1 Να συνεχίσουμε αποφασιστικά την απεργία αποχή που έχει κηρύξει το σωματείο μας μαζί με άλλα 21 σωματεία, να απέχουμε από τις επόμενες διαδικασίες της αξιολόγησης είτε στις ομάδες δράσης, είτε στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αποτίμηση της αξιολόγησης. Αν στη συνεδρίαση δεν υπάρχει απαρτία, δεν εγκρίνεται η έκθεση αποτίμησης και ο Δ/ντής δε δικαιούται να ανεβάσει τίποτε στην πλατφόρμα ως απόφαση του Σ.Δ..

2. Όλοι να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή, αν δεν το έχουν ήδη κάνει και να την καταθέσουν ομαδικά στο πρωτόκολλο του σχολείου.

3. Η απεργία αποχή είναι διαρκής και οι συνάδελφοι μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να συμμετέχουν και ΔΕΝ έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το «έργο» που τους έχει ανατεθεί.

4. Η Απεργία Αποχή συνιστά απολύτως συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή αγώνα η οποία καλύπτει όλους/όλες.

5. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να κηρύξουν απεργία αποχή σύμφωνα με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων και την ΟΛΜΕ να υλοποιήσει την απόφαση για απεργία αποχή, όπως εκφράστηκε στα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αποχή, αλλά και στις πλειοψηφικές αποφάσεις τριών Γενικών Συνελεύσεων Προέδρων.

zarpanews.gr

One thought on “ΕΛΜΕ Χανίων: Σε τελική φάση η αξιολόγηση – «Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας»

  1. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ …ΑΑΑΑΑΛΛΛΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ….
    ΚΟΠΡΕΣ
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ…ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΡΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook