ΕΛΜΕ Χανίων: Αντιδραστικό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

ελμε-χανίων-αντιδραστικό-το-νομοσχέδ-1034839

Συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε αργά το πρωί η ΕΛΜΕ Χανίων.

Οι εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν για μια ακόμη φορά αντιδραστικό το επίμαχο νομοσχέδιο και τόνισαν πως η κυβέρνηση με την κατάθεση του «επιδιώκει να πλήξει καίρια τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και να επιφέρει ένα τεράστιο κτύπημα στο δημόσιο σχολείο.»

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΛΜΕ αναφέρει πως στο νομοσχέδιο « δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο με παιδαγωγικό πρόσημο, ούτε ένα μέτρο που να δείχνει ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση αφουγκράζονται τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και της κοινωνίας, και μάλιστα σε μια εποχή πολύ δύσκολη που όλοι δοκιμαζόμαστε από την πανδημία και τις συνέπειές της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Όλα τα μέτρα οδηγούν με βεβαιότητα στην υπονόμευση του δημόσιου σχολείου, τον αποκλεισμό ολόκληρων κοινωνικών ομάδων και την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές και οι οικογένειές τους είναι οι πρώτοι που πλήττονται με την αύξηση του ανταγωνισμού και την αύξηση της παραπαιδείας, στρεφόμενοι σε μια εκπαίδευση δεξιοτήτων και όχι μόρφωσης, με ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση.»

Zarpanews.gr

One thought on “ΕΛΜΕ Χανίων: Αντιδραστικό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

  1. Μια χαρά είναι το νομοσχεδιο. Κοβεται η φάμορικα με τις ψευτικές εγγραφες στα ΕΠΑΛ που γραφανε ολους τους κουμπαρους και αλωνιζανε οι 30ρηδες και καθταν στο διπλανο θρανιο με τα ανηλικα?! Αξιολογηση της προκοπης βεβαια δεν εχει, παλι τα ιδια θα γιντανται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook