Εκτός τελικού για μια θέση στο Παγκόσμιο της Ντόχας ο Αναστασάκης – Άφησε υποσχέσεις ο Φραντζεσκάκης

εκτός-τελικού-για-μια-θέση-στο-παγκόσμ-928421

Παρά τις καλές τους εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχας, οι Χανιώτες πρωταθλητές της Σφαιροβολίας δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, με τον Μιχάλη Αναστασάκη να χάνει το εισιτήριο του μεγάλου ραντεβού για μια θέση.

Αγωνιζόμενος στο β’ προκριματικό γκρουπ ο Αναστασάκης, άργησε να «ζεσταθεί», αλλά τελικά στην τρίτη του προσπάθεια έστειλε τη σφύρα του στα 75,07 μ. Ο 25χρονος αθλητής του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος έμεινε στην 13η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ με τον 12ο αθλητή να προκρίνεται με 76,22 μ., επίδοση που ήταν στις δυνατότητες του πρωταθλητή μας, που έχει φέτος ατομικό ρεκόρ 76,63 μ.

Ο Αναστασάκης ξεκίνησε τον αγώνα του με 72,75 μ. και στη συνέχεια πέτυχε 73,62 μέτρα. Τα φαβορί του αγώνα θα είναι στον τελικό με τους Πολωνούς Φάιντεκ (79,42 μ.) και Νοβίτσκι (77,89 μ.) να προκρίνονται με τις καλύτερες επιδόσεις και τον Χανιώτη γιγαντα, να χάνει μέσα από τα χέρια του την ευκαιρία να συμμετάσχει στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ελπιδοφόρο όμως ήταν και το ντεμπούτο του έτερου Χανιώτη διεθνή, Χρήστου Φραντζεσκάκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο έφηβος αθλητής συμμετείχε στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και είχε καλύτερη βολή στα 72,96 μ., από την πρώτη του προσπάθεια επίδοση που του έδωσε την 12η θέση στο γκρουπ του.

Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης της κατηγορίας Κ20 στη δεύτερη προσπάθεια ήταν άκυρος και στην τρίτη πέτυχε 72,81 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκης με τη σημερινή του συμμετοχή στη διοργάνωση απέσπασε πολύτιμες εμπειρίες που είναι σίγουρο πως θα του φανούν χρήσιμες για τη συνέχεια, καθώς με φετινό ατομικό ρεκόρ στα 76,67μ το μέλλον του ανήκει.

zarpanews.gr

One thought on “Εκτός τελικού για μια θέση στο Παγκόσμιο της Ντόχας ο Αναστασάκης – Άφησε υποσχέσεις ο Φραντζεσκάκης

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στους Χανιώτες αθλητές μας για την προσπάθεια τους και καλή δύναμη στις προπονήσεις τους. Παντα υγεία και έχει ο Θεός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook