Εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου και με το ΦΕΚ

Μετά το σαββατιάτικο ΦΕΚ, εκδόθηκαν τη Δευτέρα οι διαπιστωτικές πράξεις που προβλέπουν ότι η πρόεδρος, Βασιλική Θάνου και τα τρία στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις για την αυτοδίκαιη έκπτωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 12 του Ν. 3959/2011, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 101 του Ν. 4623/2019 και ισχύει, της προέδρου Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου, της αντιπροέδρου ‘Αννας Νάκου και των εισηγητών – τακτικών μελών Ιωάννη Παύλοβιτς και Νικολάου Ζευγώλη.

Η ως άνω έκπτωση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «επέρχεται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του Ν. 4623/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 9η Αυγούστου 2019».

Εν αναμονή της αντίδρασης της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, στις επιστολές της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η κυβέρνηση έσπευσε να «κλείσει» το ζήτημα εκδίδοντας τις διαπιστωτικές πράξεις.

Τα μέλη της Επιτροπής αναμένεται να προσφύγουν άμεσα δικαστικά, ενώ τις επόμενες ημέρες είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

efsyn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο“Βόμβα” στα Όσκαρ: Είναι κλεμμένο το “Shallow” της Lady Gaga;
Επόμενο άρθρο6 λάθη που κάνετε όταν βάζετε αντηλιακό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ