Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο

εκτός-ελέγχου-η-μεγάλη-φωτιά-στην-κάρυ-1073702

Δυσχεραίνει η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου στους Ραπταίους Καρύστου στη Νότια Εύβοια. Η φωτιά συνεχίζει να καίει δασική έκταση και με σύμμαχο τους δυνατούς ανέμους είναι προς το παρόν ανεξέλεγκτη. Επίγεια κι εναέρια μέσα έχουν ρίξει το βάρος τους σε συγκεκριμένο σημείο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τον οικισμό Δήλησο.

Σύμφωνα με το evima.gr η πυροσβεστική ενημέρωσε κατοίκους τον Δήλησο να εκκενώσουν τον οικισμό, ο οποίος δεν απειλείται προς το παρόν άμεσα, αλλά η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο έχει φτάσει κι ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στέφανος Κολοκούρης και συντονίζει την επιχείρηση.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Καλοκαιρινό Instyle, συνδρομή Cinobo, ηλεκτρικό scooter Xiaomi και δωρεάν ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης διόρθωσης εμβαδού ακινήτων

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, είπε στο Open TV ότι η «πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πνέουν άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ. Εχουμε την τύχη ωστόσο, να επιχειρούν εναέρια μέσα, τουλάχιστον έξι αυτή τη στιγμή, έχουμε δημιουργήσει ένα μέτωπο στην περιοχή του Δήλησου και των Στύρων και πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πυρκαγιά και να την σταματήσουμε 400-500 μέτρα από τους παραθεριστικούς οικισμούς».

Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές. Τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν, καθώς η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη χαράδρα. Πλέον επιχειρούν 4 αεροσκάφη Καναντέρ και 2 ελικόπτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook