Έκοψε την πίτα το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων – Είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα | Video+Photos

έκοψε-την-πίτα-το-λύκειο-ελληνίδων-χαν-1623005

Κοπή πίτας, έπειτα από δύο χρόνια απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας, πραγματοποίησε την Κυριακή το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων, στον πάντα ιδιαίτερο χώρο του, στην οδό Κ. Μητσοτάκη. Το σωματείο ιδρύθηκε το 1911 στην Αθήνα και στα Χανιά ήρθε το 1915. Λειτουργεί 54 λύκεια σε όλη την Ελλάδα και αυτό στα Χανιά είναι από τα πιο παλιά.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να έχουμε εδώ φίλους του Λυκείου. Το φλουρί δίνει ένα εξαιρετικό δώρο, καθώς η ζωγράφος κα Μυλωνογιάννη μας χάρισε ένα έργο της για τον τυχερό», είπε η Τατιάνα Κουράκη πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων, για να προσθέσει ότι το σωματείο παραμένει δραστήριο και συμμετέχει σε δύο εκθέσεις:

«Αυτή τη στιγμή τρέχει μια έκθεση στο πολυκέντρο Βουκολιών, με την μουσειακή μας συλλογή και είναι ανοιχτή κάθε μέρα. Άλλη έκθεση είναι η «Μικρά Ασία» στο Πνευματικό Κέντρο. Παρέχουμε δραστηριότητες για μητέρες με παιδιά, είναι ένας χώρος που μπορεί κανείς να περάσει εύκολα αλλά και να εκπαιδευτεί σε εργόχειρα που σήμερα η γυναίκες δεν προλαβαίνουν σήμερα να κάνουν».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, δήλωσε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει το Λύκειο Ελληνίδων:

«Είναι σήμα κατατεθέν, ιστορικός χώρος και είναι μεγάλη τιμή που ο δήμος μας συνεργάζεται με το Λύκειο Ελληνίδων. Σήμερα δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στο κομμάτι που μας αναλογεί, αυτός ο χώρος να παραμείνει ζωντανός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook