Εκλογές Τουρκία: «Στοπ» στα SMS του Κιλιτσντάρογλου μετά τις υποσχέσεις για σβήσιμο χρεών

εκλογές-τουρκία-στοπ-στα-sms-του-κιλιτ-1700105

Στοπ στα γραπτά SMS του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έβαλε το εποπτικό όργανο για τα ψηφιακά μέσα στην Τουρκία, λίγο πριν το β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να προωθούν προεκλογικά μηνύματα του ηγέτης της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV.

Οι πάροχοι απειλούνται με πρόστιμο σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν.

Οι εταιρίες επιτρέπουν την αποστολή SMS από άλλα κόμματα, μεταξύ αυτών και του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Το θέμα τις τελευταίες ώρες έχει πάρει διαστάσεις, με την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων να κορυφώνεται.

Τι ανέφερε το SMS του Κιλιτσντάρογλου

Ο πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν επιστράτευσε την τεχνολογία κι απέστειλε μαζικά SMS στους ψηφοφόρους του, γράφοντας ότι «το κρατικό ταμείο θα αναλάβει τα χρέη σας από τις πιστωτικές κάρτες από τις τράπεζες. Οι τόκοι για το χρέος της πιστωτικής σας κάρτας θα διαγραφούν πλήρως».

Έγραψε στο μήνυμα του ο Κιλιτσντάρογλου:

«Αγαπητέ πολίτη, γνωρίζω ότι προσπαθείς να ενισχύσεις το σπίτι σου με χρέη και κονιάματα. Μόλις έρθω στην εξουσία, θα παράγω μια οριστική λύση για τα χρέη των προσωπικών σου πιστωτικών καρτών. Το ταμείο του κράτους μας θα αναλάβει τα χρέη των πιστωτικών καρτών σου που συσσωρεύτηκαν λόγω της οικονομικής ύφεσης που προκάλεσε ο Ερντογάν από τις τράπεζες.

Οι τόκοι για το χρέος της πιστωτικής σας κάρτας θα διαγραφούν πλήρως και το κεφάλαιο θα καταβληθεί σε 36 μηνιαίες δόσεις. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας θα απαλλαγούν από αυτό το βάρος, θα αναπνεύσουν με ανακούφιση και τα σπίτια δεν θα καταστραφούν εξαιτίας του βάλτου του χρέους.

Θυμηθείτε, οι εκλογές της 28ης Μαΐου είναι ένα δημοψήφισμα για το αν θα απαλλαγούμε από αυτά τα βαριά χρέη ή θα εγκλωβιστούμε στο χρέος!

Όσοι αγαπούν την πατρίδα τους πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες».

Αν βγει ο Κιλιτσντάρογλου, με αυτές τις υποσχέσεις, θα φέρει το ΔΝΤ, πολύ πιο σύντομα από τον Ερντογάν, σχολίαζαν αναλυτές στην Τουρκία μόλις ενημερώθηκαν για το SMS του υποψήφιου της Εθνικής Συμμαχίας.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook