Εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Χανίων της ΚΝΕ με τίτλο «Κάνουμε την οργή δύναμη της ανατροπής»

εκδήλωση-της-τομεακής-οργάνωσης-σπου-1654824

Η Τομεακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Χανίων της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!» την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 14.30 στην αίθουσα Β1008 του ΜΠΔ στην Πολυτεχνειούπολη με ομιλητή τον Κώστα Αποστόλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Τα δάκρυα μας στέρεψαν με το έγκλημα στα Τέμπη, γιατί ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν και καμία κυβέρνηση ούτε η εταιρεία δεν τους άκουγαν. Όταν όλοι έλεγαν πως πρέπει να υπάρχει «σιωπή» ή «δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών», στους δρόμους των Χανίων κυριάρχησε το σύνθημα «Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί».

Όταν κάποιοι σκύλευαν πάνω στο ανθρώπινο δράμα, όταν έλεγαν ψέματα και μιλούσαν για «θυσίες που μπορούν να γίνουν ευκαιρίες», έπρεπε κάποιος να τους κάνει να σιωπήσουν, αποκαλύπτοντας ότι το έγκλημα αυτό ήταν προδιαγεγραμμένο, με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών της ΕΕ.

Γιατί οι ένοχοι είναι γνωστοί και πρέπει να τιμωρηθούν. Είναι το κέρδος, το κράτος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα που θεωρούν κόστος τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Δε θα περιμένουμε τα επόμενα εγκλήματα! Στο Πολυτεχνείο αίθουσες του μηχανογραφικού στάζουν, πρόσφατα έπεσε κεραία που βρισκόταν πάνω από τη φοιτητική λέσχη, το ιατρείο δε λειτουργεί. Στο εστιατόριο φαίνεται ο οπλισμός του κτηρίου!

Ενώ, πανελλαδικά βλέπουμε συμφοιτητή μας να πέφτει από το παράθυρο του ΑΠΘ γιατί δεν είχε χώρο να κάτσει από την πολυκοσμία της αίθουσας, συμφοιτητές μας να δίνουν μαθήματα με φακούς των κινητών τους στην Αθήνα μπροστά στις πλημμύρες. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι και στις σχολές μας αντιμετωπίζουμε τη λογική του κόστους – κέρδους.

Τώρα πρέπει να πρωτοστατήσουμε για να γίνει η οργή, δύναμη ανατροπής. Τώρα χρειάζεται να μεγαλώσουν η οργάνωση και η συμμετοχή στους οργανωμένους φορείς του κινήματος.

Οι φοιτητές συζητήσαμε και πήραμε άμεσες αποφάσεις για το πώς θα κατέβουμε στον δρόμο, με ποια αιτήματα και τι πανό σε προαύλια σχολών, πήραμε πρωτοβουλίες και με πολυμορφία «δημιουργήσαμε» δυνατές στιγμές μέσα στις σχολές και στις γειτονιές μας. Τώρα είναι η ώρα να υπάρχει σαφήνεια στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις. Παλεύουμε για το δικαίωμα στη ζωή και για ζωή με δικαιώματα.

Παλεύουμε δηλαδή για σύγχρονες, ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές. Για υψηλού επιπέδου μόρφωση, Υγεία, Πολιτισμό και Αθλητισμό. Παλεύουμε για όλες τις ανάγκες μας που συγκρούονται καθημερινά με τους νόμους του καπιταλιστικού κέρδους.

Τώρα είναι η ώρα να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην αποκάλυψη της αλήθειας και των ενόχων κάθε εγκλήματος σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού και της νέας γενιάς. Για να δυναμώσει η (δι)εκδίκηση απέναντι σε όσους υπηρετούν τις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας.

Σε όσους υπερασπίζονται ότι τον 21ο αιώνα η ζωή θα είναι απλά μια μάχη για την «επιβίωση». Σε όσους κάνουν τα πάντα για να αθωώσουν το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις.

Σε όσους καλούν τους νέους και τις νέες να μην αγωνίζονται, να μη διεκδικούν, αλλά απλά να ψηφίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος που θα «κάτσει η στραβή στη βάρδια του», που θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική πολιτική.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Να υπάρξει πολιτική τιμωρία. Να ενισχυθεί η συμμαχία των «από κάτω». Να «φουσκώσει» το ποτάμι ενός πανελλαδικού κινήματος εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών που μπορεί να ενοποιήσει τις διεκδικήσεις απέναντι στην πολιτική που μας διαλύει τη ζωή.

Τώρα είναι η ώρα να ισχυροποιηθεί η ΚΝΕ παντού. Για να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια, αντοχή και αποτελεσματικότητα στον αγώνα. Για να γίνει η οργή δύναμη ανατροπής του σάπιου, γερασμένου και εγκληματικού καπιταλισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook