Είναι σίγουρα δημόσιο; Χρήματα από τους αθλούμενους πολίτες θα εισπράττει το ΕΑΚ Χανίων | Έγγραφο

είναι-σίγουρα-δημόσιο-χρήματα-από-του-1351164

Συνδρομή ύψους 5 ευρώ τον μήνα ή 50 ευρώ τον χρόνο από όσους πολίτες χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου Χανίων (όχι τους αθλητές των συλλόγων), θα επιβάλει η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων από τον Φεβρουάριο, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο και επιβεβαίωσε στο zarpanews.gr και ο πρόεδρος του ΕΑΚ, Παναγιώτης Σβουράκης. 

Στο έγγραφο, που παρατίθεται παρακάτω, αναφέρεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί μηχανισμός ελέγχου όλων των εισερχόμενων στις εγκαταστάσεις του σταδίου. Θα εκδίδεται για αυτόν τον σκοπό κάρτα άθλησης, για την οποία απαιτούνται δικαιολογητικά, όπως γνωμάτευση καρδιολόγου και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test, όπως επίσης υπεύθυνη δήλωση του ίδιου του αθλούμενου, μαζί με φωτογραφία για την κάρτα.

Κι αν αυτά είναι απόλυτα λογικά, καθώς πράγματι, πρέπει ο αθλούμενος να είναι υγιής, η διοίκηση του ΕΑΚ προσθέτει πλέον και την προϋπόθεση να πρέπει να πληρωθεί συνδρομή 5 ευρώ τον μήνα, ή 50 ευρώ τον χρόνο, για να εκδοθεί η κάρτα άθλησης.

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΑΚ, Παναγιώτη Σβουράκη, υπήρξε επβεβαίωση της πρόθεσης αυτής, με τον πρόεδρο να δηλώνει ότι είναι μια πρακτική που ήδη ισχύει στα περισσότερα ΕΑΚ της χώρας.

Ο κ. Σβουράκης ανέφερε ακόμα ότι η συνδρομή έχει επιλεγεί να είναι συμβολικού ύψους, ακριβώς για να μην απαγορεύει σε όσους επιθυμούν, να αθληθούν. Στην επισήμανση ότι υπάρχουν άνθρωποι που απλά περιστασιακά επιλέγουν να τρέξουν στο γήπεδο, ο κ. Σβουράκης απάντησε ότι γι’ αυτό δίνεται η δυνατότητα της πληρωμής ανά μήνα.

Στην επισήμανση ότι το ΕΑΚ Χανίων είναι μια δημόσια δομή που χρηματοδοτείται από το κράτος, ο πρόεδρος του ΕΑΚ ανέφερε πως η ΓΓΑ απαιτεί από το ΕΑΚ να επιδεικνύει έσοδα και είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοήσει.

Κοινώς, το ελληνικό δημόσιο ζητάει από τους πολίτες να ξαναπληρώσουν για κάτι που ήδη χρηματοδοτούν από τους φόρους τους.

Πάντως, αναμένεται να υπάρξουν κάποιες κατηγορίες πολιτών που θα εξαιρεθούν της συνδρομής, για τις οποίες θα υπάρξει απόφαση αργότερα.

Δείτε το έγγραφο:
zarpanews.gr

10 thoughts on “Είναι σίγουρα δημόσιο; Χρήματα από τους αθλούμενους πολίτες θα εισπράττει το ΕΑΚ Χανίων | Έγγραφο

  1. ξεκινήσαμε με εισιτήριο 1 ευρώ στο μπάλο (γιατί δεν τους φτάνουν τα έσοδα από καnτινες , wc κτλ.), φέτος θα δίνουμε και λεφτά για πάρκινγκ σε μπάλο και Ελαφονήσι και καλα λογο καταστροφη της φυσης.
    Τώρα μπαίνει και είσοδο στο γήπεδο ..

    1. Εμβόλιο λέγεται κύριε και όσοι προνοησαν και το έκαναν λέγονται ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ. ΜΠΟΛΙ έχει ο εγκέφαλός σου από το σπέρμα της ανοησίας των ψευτογιατρών του ιντερνετ.

  2. η δικη μου αναγνωση λεει να φυγει η πλεμπα να μεινουν οι συλλογοι που ετσι κι αλλιως πληρωνουν… Μετα το Πολυτεχνειο, τωρα και το ΕΑΚ δειχνει ποσο δημοσιο χαρακτηρα εχουν… Και ολα αυτα για τον απλο πολιτη που θελει απλα να αθληθει! Και οχι σε τιποτα υπερσυγχρονες εγκαταστασεις… ΞΕΦΤΙΛΕΣ!
    Και ειδικα αυτη την περιοδο που ο κοσμος μετραει καθε ευρω, εσεις βαζετε χαρατσια. Σε αυτη την περιοδο που ο κοσμος βρισκεται σε μια συνεχη δοκιμασια…
    Ξαναβγαλτε μπανερ και αφισες υπερ του αθλουμαι, του σεβασμου και ολα τα »αθλητισμος για ολους΄΄… Μ….ΕΣ

  3. Το εθνικό στάδιο ανήκει στο υπουργείο αθλητισμού και όχι στον Δήμο, με αποτέλεσμα το εκάστοτε συμβουλίου του Σταδίου να αποφασίζει ποιός, πότε και πού θα κάνει προπόνηση.. Τόσο για τις ομάδες που προπονούνται στο κλειστό όσο και στο ανοιχτό. Δηλαδή για παράδειγμα μια ομάδα μπάσκετ, έχει κάνει δέκα επιμέρους τμήματα, όποτε το 70% των διαθέσιμων ωρών του σταδίου τα διαχειρίζεται η ομάδα αυτή. Και εννοείται ότι και οι σύλλογοι πληρώνουν (λογικά ακόμα θα ισχύει) ή μάλλον πλήρωναν την εποχή που ήμουν αθλητής 5€ την ώρα για την χρήση του κλειστού την ημέρα, ενώ το βράδυ 7€ την ώρα. Και να υπήρχε καθαριότητα ή ζεστό νερό για μπάνιο να πω οκ . Τα έσοδα αυτά βέβαια είναι λένε για την διαχείριση των εγκαταστάσεων… Εδώ γελάμε

  4. Δεν υπαρχει καμία δυνατότητα μεσα στην πολη να τρέξει κανείς παρα μονο στα πεζοδρομια και στην ασφαλτο με κινδυνο της ζωής του και οι ειδήμονες την βρήκαν τη λύση!!! Θέλουν 50 ευρω το χρόνο, για στάδιο κλειστό τις αργίες και για τουαλέτες όλο βρωμιά και αηδία ανάμεσα σε παράγοντες και προπονητές όλο ύφος. «Συγχαρητήρια» και στην κυβερνησάρα μας του «Χανιώτη» πρωθυπουργού. Και λίγα μας κάνουν! Συγχαρητήρια και στο Δήμαρχο που, αν και δειχνει διάθεση, εχει βαλθεί να γεμίσει επικίνδυνους ποδηλατόδρομους την πόλη αλλά ένα χώρο ή μια διαδρομή να μπορεί να τρεξει κανεις με ασφάλεια μεσα στην πόλη δεν του καίγεται καρφί. Ας παρει παραδείγματα απο άλλους Δημους…

  5. Επιεικός απαράδεκτο και εισπρακτικό μέτρο για ένα στάδιο με ένα ταρτάν που είναι πιο σκληρό από το τσιμέντο(έχει να αντικατασταθεί 30 χρόνια,ο χλοοτάπητα είναι σαν «βούρκος»,με 5-6 «αστεία» εξωτερικά όργανα ενδυνάμωσης ,το νερό στα αποδυτήρια ειναι πιο κρύο και από την θερμοκρασία της εξωτερικής βρύσης(δεν την σχολιάζω) και μέσα στη βρώμα ….για όλα αυτές τις παροχές ζητούν 5€ ή 50€ συνδρομή… είναι καλό για παραδειγματισμό και μόνο να ρωτήσουν πως λειτουργούν και με τις εγκαταστάσεις τα υπόλοιπα κρατικά στάδια γιατί είχα την τύχη να επισκεφθώ αρκετά στα 30 χρόνια της αθλητικής πορείας μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook