«Είμαστε μαζί σας» – Ενώνουν τις φωνές τους φοιτητές, καθηγητές, σωματεία και φορείς των Χανίων – Το μήνυμα που στέλνουν για τις διώξεις | Video

είμαστε-μαζί-σας-ενώνουν-τις-φωνές-1474989

Ενώνουν τις φωνές τους φοιτητικοί σύλλογοι, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης, σωματεία και φορείς των Χανίων μετά την μήνυση της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε οκτώ φοιτητές και φοιτήτριες.

Οι οκτώ τους, κατηγορούνται για «αρπαγή» και «αναγκαστικό εγκλεισμό» του Κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύσσωμοι, το απόγευμα της Δευτέρας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα ΜΜΕ, οι φοιτητές Ιωάννα Στασινού, Βαγγέλης Πρασσόπουλος, Μιχάλης Παπάλιος, Γιώργος Σκαρλάτος, Γιώργος Τσακιρόπουλος, Χάρης Αποστόλου, Άκης Παπαδόπουλος, Μυρτώ Πασχαλίδη και Χρύσα Τσιλιγιάννη έκαναν λόγο για πολιτική σκευωρία και όπως τόνισαν, η στοχοποίηση των συνδικαλιστικών συλλόγων, δεν είναι τυχαία.

Σημειώνεται πως οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 13:00 στο αστυνομικό τμήμα Χανίων.

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι φοιτητές: 

Τον λόγο πήραν οι δικηγόροι, εκπρόσωποι των οκτώ διωκόμενων φοιτητών.

Ο Δημήτρης Φουράκης τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μία αναβάθμιση της κατασταλτικής πολιτικής. Κοντά 30 χρόνια μετά την δικτατορία να διώκονται φοιτητές οι οποίοι αυτούσαν νόμιμα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα να διώκονται για κακουργηματικές πράξεις.

Η δικηγόρος Μερόπη Βαγιωνάκη επεσήμανε:

«Ως νομικοί εκπρόσωποι, θέλουμε να σας βεβαιώσουμε πως για πρώτη φορά, μία ποινική δικογραφία δεν φτιάχτηκε στα γραφεία της ασφάλειας αλλά στα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία δυστυχώς με δύο καθηγητές του Π.Κ. Η δεύτερη βεβαιότητα είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν τυποποιούνται οι κατηγορίες που αποδίδονται στους οκτώ φοιτητές..»

Η Δικηγόρος, Αναστασία Σταυροπούλου είπε: «Είναι προδήλως μία σκευωρία που έχει στηθεί με πολιτική απόφαση. Μία παράσταση διαμαρτυρίας βαφτίστηκε ομηρία, αναγκαστικός εγκλεισμός»

Δείτε ολόκληρη την δήλωσή τους: 

Στο πλευρό των φοιτητών, βρέθηκαν ο καθηγητής αρχιτεκτονικής Νίκος Σκουτέλης, η πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών Ρένα Γεωργικάκη, ο πρόεδρος της ΕΔΙΠ Γιώργος Καπετανάκης και από τα σωματεία, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης.

Εκ μέρους του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων η Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη η οποία μετέφερε την απόφαση των σωματείων οικοδόμων, επισιτισμού, εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίοδευση, τροφίμων, ποτών και συνταξιούχων ΙΚΑ.

Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Γιάννης Κυριακάκης ο οποίος μετέφερε την απόφαση και την στήριξη των δασκάλων ΣΕΠΕ καθώς και η πρόεδρος του ΟΤΑ ν. Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη.

Ολόκληρη η δήλωση τους: 

Η συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στην πλατεία Άνω Σπλάτζια, το απόγευμα της Παρασκευής.

zarpanews.gr

8 thoughts on “«Είμαστε μαζί σας» – Ενώνουν τις φωνές τους φοιτητές, καθηγητές, σωματεία και φορείς των Χανίων – Το μήνυμα που στέλνουν για τις διώξεις | Video

  1. Συνέντευξη τύπου στον Μπούρμπο; Γιατί όχι στην Ρόζα Νέρα ρε παιδιά; Εξάλλου μεταξύ σας είσαστε, μια χούφτα άνθρωποι, οι ίδιοι και οι ίδιοι γραφικοί τύποι. Στην αρχή κάνετε τους μάγκες και τους καμπόσους και κλείνετε τους καθηγητές σας στο γραφείο τους γιατί δεν σας κάνουν τα χατίρια, και όταν έρθει η ώρα της λογοδοσίας βάζετε τον μπαμπά να σας πληρώνει δικηγόρους και κλαίγεστε. Μια φορά να αποδεχτείτε τις συνέπειες των πράξεων σας ήθελα, μόνο μία.

  2. Ο/Η Το …..μέλλον της Ελλάδας ! Ούτε για κολλητήρια στην Μπαράκα του καραγκιόζη δε θα τους προσλάβανε ο Σπαθάρης ! λέει:

    Να ρωτήσω :
    1.Γιατί τα τραπέζια ήταν πιο …….πολλά από τους συγκεντρωμένους ?
    2. Όλοι αυτοί είναι από την ίδια οικογένεια η έχουν καλέσει και τα πρώτα ξαδέλφια τους ?
    3. Έχουν όλοι την ίδια αλλεργία στο σαπούνι ?
    4. Ποιος θα πληρώσει για την απολύμανση της περιοχής τώρα ?
    30 χρόνια από την δικτατορία λέει το σούργελο φοιτητικό αστέρι της μάθησης και προόδου ! Ούγκ- Ούγκ μπαμπουίνε !

  3. Οι καθηγητές και οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων του πολυτεχνείου, γνωρίζουν οτι το πολυτεχνείο έχει αυτήν την περίοδο την εξεταστική;; Για τους φοιτητές που ασχολούνται με αυτά, δεν το ρωτάω, είναι προφανής η απάντηση. Όμως τους καθηγητές και τους υπαλλήλους εμείς τους πληρώνουμε για να ειναι στο πολυτεχνείο και να τελούν τα μαθήματα και οχι να παριστάνουν τους δικηγόρους!!! Για τους πραγματικούς δικηγόρους που ήταν στην «συνέντευξη τύπου», δεν μπορείς να πεις και πολλά. Όταν το νομικό επιχείρημα είναι ότι «η δικογραφία φτιάχτηκε στο υπουργείο παιδείας», μακριά από τέτοιους επαγγελματίες!

  4. Η εφαρμογή νόμων κατασταλτική πολιτική, η αρπάγη δικτατορία και ο αναγκαστικός εγκλεισμός νόμιμα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα. Η ερώτηση μου είναι η εξής , εάν λοιπόν ζούσαμε στον πολιτικό κόσμο και κοινωνία που πρεσβεύεται και με περίσσιο πάθος υποστηρίζεται θα ήταν δυνατό οι αντίστοιχοι δημοκράτες φοιτητές να κάνουν ακριβώς αυτά που κάνατε εσείς τώρα ;
    Ο κόσμος βλέπει και γράμματα γνωρίζει , η ιστορική μνήμη είναι πρόσφατη !!!!

  5. Παιδια με τετοιες φατσες ποιος θα μας παρει σοβαρα γαμωτι μου???
    Ολοι ανεξαιρετως πρωτα μπανιο καλο, και μετα στον κουρεα…. Γυναικες, ανδρες…
    Και επισης απο την χουντα εχουν περασει 48 χρονια… Στο πολυτεχνειο μπηκατε, μια αφαιρεση να κανετε, ακομα δεν μαθατε…
    Ακου συνεντευξη στον Μπουρμπο….

  6. Μένω άναυδος με τα βαθυστόχαστα επιχειρήματα, τις δημοκρατικές θέσεις και τη σοβαρότητα των απόψεων όλων σας. Είστε μια περιτρανής εξήγηση του γιατί μας κυβερνούν τύποι όπως ο Μητσοτάκη και το συνάφι του. Όπως το γράφει και ο τελευταίος της παρέας «Παιδια με τετοιες ιδέες ποιος θα μας παρει σοβαρα γαμωτι μου???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook