«Είμαι συντετριμμένος» – Τι λέει ο πατέρας της νοσηλεύτριας που έχασε τη ζωή της σε φρικτό τροχαίο

Δεν μπορεί να κρύψει την οδύνη του για τον τραγικό χαμό της κόρης του ο πατέρας της 42χρονης νοσηλεύτριας από το Μεσολόγγι, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο, έπειτα από βάρδια στο νοσοκομείο του Ρίου, στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Ο πατέρας της μίλησε στο MEGA και με δάκρυα στα μάτια έκανε λόγο για έναν άνθρωπο αγαπητό, που ήθελε να βοηθά τους πάντες. «Είμαι τόσο συγκλονισμένος. Ήταν ένα παιδί γελαστό, ένα χαρούμενο. Είχε πάρα πολλές φίλες, τι να σας πω! Πολύ αγαπητό!.. Σχόλασε από τις 11 το βράδυ που πήγε μέχρι τις 7 το πρωί. Ξεκίνησε και ερχόταν και έξω από το Μεσολόγγι έγινε αυτό που έγινε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια είπε: «Δεν μας ειδοποίησε κανένας, αλλά έβλεπα εγώ ότι αργούσε η Μαρία. Πάντα όταν ήταν νύχτα 8.30 ώρα ήταν εδώ. Πάει 9 η ώρα και δεν φάνηκε και βγαίνω προς την αγορά». Ο τραγικός πατέρας έμαθε από περαστικό πως η κόρη του ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο. «Μου λέει κάποιος, υπάρχει το όνομα Μπάθα στο Αϊδωνοχώρι, γιατί μου λέει έγινε ένα τροχαίο. Κατάλαβα αμέσως».

Όπως πρόσθεσε ο Δημήτρης Μπάθας, η Μαρία, ήταν πάντα έτοιμη να βοηθήσει και πάντα διαθέσιμη, ενώ δήλωσε συντετριμμένος για τον χαμό της κόρης του: «Δούλευε πολύ σκληρά η Μαρία, διότι όταν έλειπε κάτι από εκεί, καμία αρρώσταινε και είχε ρεπό, τη Μαρία καλούσαν και προθυμοποιείτο η Μαρία να πάει».

«Πολύς ο κόσμος, που δεν τους γνώριζα όλους. Η Μαρία έπεσε μετά από ξενύχτι στο καθήκον, οπωσδήποτε, γιατί δούλευε πάρα πολύ καλά και πάντα η Μαρία ήταν στην πρώτη γραμμή. Η αίθουσα του Nοσοκομείο του Ρίου έγινε Covid-19 και πρώτα ήταν παθολογίας. Η κηδεία έγινε εν μέσω συγκίνησης. Τι να σας πω δεν περιγράφεται. Πολύς κόσμος, έδειξαν την αγάπη τους», είπε στο Live News ο Δημήτρης Μπάθας.

«H Mαρία ήταν πράγματι άνθρωπος αγαπητός, ηθική, αψηφούσε τα πάντα για να κάνει το καλό στον συνάνθρωπό της. Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου…»

Η κηδεία της Μαρίας πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

«Έφυγε στο καθήκον»

Η 42χρονη Μαρία Μπάθα ήταν νοσηλεύτρια στο Ρίο και ζούσε στο Μεσολόγγι. Κάθε μέρα διένυε 45 χιλιόμετρα και αλλά τόσα για να επιστρέψει. «Έφυγε στο καθήκον. Ήταν κουρασμένη πάρα πολλές ώρες», είπε η θεία της.

Το πρωί της Τρίτης το αυτοκίνητο της άτυχης Μαρίας συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Οι επιβάτες του αγροτικού μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να κόψουν τις πόρτες για να απεγκλωβίσουν τη Μαρία, η οποία ήταν ήδη νεκρή.

Ο Γιώργος Αρβανίτης, εκπρόσωπος ένωσης νοσοκομειακών Ελλάδος, δήλωσε: «Κατά πάσα πιθανότητα η κοπέλα αποκοιμήθηκε και αυτό καταδεικνύει την εξουθένωση των συναδέλφων».

Ο προϊστάμενος ΤΕΠ Μεσολογγίου, Λάμπρο Λιάπης δήλωσε: «Τα παιδιά βγαίνουν σχεδόν ματωμένα από τις βάρδιες».

enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ