Είδος πολυτελείας τα αυγά – Πληθαίνουν τα περιστατικά αισχροκέρδειας στα σούπερ μάρκετ

είδος-πολυτελείας-τα-αυγά-πληθαίνου-722994

Κόκκινο χτυπάει η αισχροκέρδεια με τις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης να τραβούν κάθε μέρα την ανηφόρα. Τα αυγά πλέον είναι προϊόν πολυτελείας, καθώς η τιμή τους μπορεί να φτάσει ακόμα και 0,45 ευρώ ανά μονάδα.

Μιλώντας στο Μega, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Δεν μπορεί ένα αυγό που την Παρασκευή είναι στο καλάθι του νοικοκυριού, την Δευτέρα, να παίρνει 120% αύξηση».

Και συνέχισε με ορισμένα παραδείγματα. Συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ κάνει το εξής παράδοξο: Εκτός καλαθιού η εξάδα έχει 1,25 ευρώ με την τιμή ανά μονάδα να είναι στα 0,21 ευρώ. Τη Δευτέρα που το προϊόν βγήκε από το καλάθι η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 2,73 ευρώ με την τιμή ανά μονάδα να είναι στα 0,45 ευρώ.

Ενώ όπως σημείωσε, το ίδιο συμβαίνει και σε αυγά ιδιωτικής ετικέτας.

Ο κύριος Ραυτόπουλος πρόσθεσε επίσης «Υπάρχει ελεύθερη αγορά, εμείς λέμε ότι είναι ασύδοτη η αγορά, γιατί εάν υπήρχε έλεγχος το υπουργείο Ανάπτυξης θα έβλεπε ότι τη μία μέρα η 6αδα αυγών έχει 1,25 ευρώ και τη Δευτέρα 2,73 ευρώ. Δεν είναι αυτό το περιθώριο κέρδους που είχε πει ο υπουργός»

ieidiseis.gr

One thought on “Είδος πολυτελείας τα αυγά – Πληθαίνουν τα περιστατικά αισχροκέρδειας στα σούπερ μάρκετ

  1. Και όλα αυτά την ώρα που σου βάζουν πλαφόν στο πόσες κότες η κουνέλια μπορεί να έχει κανείς στο χωριό του.Μην ανησυχείτε όμως υπάρχουν και τα έντομα και τα σκουλίκια που παράλληλα προωθούν οι δούλοι της ντπ με υψηλό δείκτη πρωτεϊνών…βρε ουστ!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook