Ειδικό Σχολείο Χανίων: Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τα παιδιά με ανάγκες ζητούν οι εκπαιδευτικοί | Video

ειδικό-σχολείο-χανίων-ουσιαστικά-μέτ-1281866

Σε μία χρονιά καλύτερη από την περσινή, ελπίζουν οι εκπαιδευτικοί του ειδικού σχολείου στα Χανιά το οποίο συνέχισε καθ’ όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους να πραγματοποιεί μαθήματα δια ζώσης.

Ωστόσο, αυτό είχε τις δυσκολίες του. Πολλές δασκάλες χρειάστηκε να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού και έτσι το προσωπικό έμεινε ελλιπές κάνοντας το έργο των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δυσκολότερο, σύμφωνα και με την διευθύντρια του 1ου ειδικού δημοτικού σχολείου Χανίων, Μαρία Πρινιανάκη.

«Πέρυσι η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη. Παραμείναμε ανοιχτοί και αυτό ήταν θετικό γιατί οι γονείς δεν μπορούν να τα εντάξουν μέσα στην τηλεκπαίδευση όπως τα παιδιά της γενικής αγωγής. Όμως από την άλλη η κεντρική ηγεσία του υπουργείου μας είχε αφήσει λίγο αβοήθητους σε δυο σημεία. Το ένα ήταν ότι συνάδελφοι που πήραν άδειες ειδικού σκοπού, συναδέλφισες με μικρά παιδιά δεν καλύπτονταν όλα τα κενά.

Επομένως οι συνάδελφοι που μένανε πίσω είχαν περισσότερη κούραση και δεν γινόταν η δουλειά όπως γινόταν με την πληθώρα των συναδέλφων»

Σύμφωνα με την ίδια, η Α΄βάθμια έστειλε μία δασκάλα, όμως δεν ήταν αρκετό αυτό.

Ακόμη κι αν παρέμεινε ανοιχτό το ειδικό σχολείο το προηγούμενο έτος – όταν όλα τα τυπικά παιδιά παρακολουθούσαν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης – εκπαιδευτικοί και μαθητές αντιμετώπισαν πρόβλημα στην τήρηση των μέτρων.

«Η αγωνία μας είναι να είναι υγιή οι μαθητές μας»

«Οι μαθητές μας πολλές φορές δεν μπορούν να κατανοήσουν την επικινδυνότητα του Covid, με αποτέλεσμα να μην φοράνε μάσκες, να μην μπορούν να κατανοήσουν τα λόγια μας επομένως κατεβάζαμε τις μάσκες, οι ίδιοι μας κατεβάζανε την μάσκα. Βέβαια, στα σχολεία μας πήγε καλά γιατί ο ΕΟΔΥ κατάφερε να έρθει» είπε η κ. Πρινιανάκη, κάτι το οποίο βέβαια ήταν απαραίτητο.

«Mε μεγάλο αγώνα προσπαθήσαμε να έρθει ο ΕΟΔΥ να κάνει rapid test σε εμάς και τους μαθητές μας.  Είχαμε ένα-δύο περιστατικά αλλά δεν έγινε κάτι το οποίο να είναι μοιραίο. Στα δικά μας σχολεία υπάρχουν μαθητές με αρκετά νοσήματα: πνευμονοπάθειες, επιληψίες»

Ο κορονοϊός άφησε στάσιμο το επίπεδο των μαθητών. σε ότι αφορά την κοινωνικοποίηση και την αυτοεξυπηρέτηση των μαθητών. Στόχος των εκπαιδευτικών σχολείων, είναι οι μαθητές να μπορούν να προσαρμοστούν σε πραγματικές συνθήκες κάτι που την την περσινή χρονιά δεν συνέβη, σύμφωνα με την διευθύντρια.

«Κάνω έκκληση στο υπουργείο παιδείας να σταθεί στις πραγματικές ανάγκες των ειδικών σχολείων και να ξεφύγουμε από το πλαίσιο της γενικής εκπαίδευσης και να δουν πραγματικά με ουσία το κομμάτι της κοινωνικοποίησης και της αυτοεξυπηρέτησης».

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook