Έγκριση φαρμάκου για τον κορονοϊό εξετάζει ο EMA

έγκριση-φαρμάκου-για-τον-κορονοϊό-εξε-1278283

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε πως η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση προχώρησε τη Δευτέρα στην κυλιόμενη επισκόπηση του φάρμακου της αμερικανικής εταιρείας Merck με βάση την μολνουπιραβίρη για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με Covid -19.

Η μολνουπιραβίρη είναι ένα αντιικό φάρμακο σε μορφή χαπιού που αναπτύχθηκε από τη Merck & Co και σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό μειώνει κατά το ήμισυ τον αριθμό των νοσοκομειακών νοσηλειών και θανάτων όταν χρησιμοποιείται στα αρχικά στάδια της νόσου Covid-19.

Οι ειδικοί του EMA θα εξετάσουν δεδομένα σχετικά με την ποιότητα του φαρμάκου, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του. Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές, η εταιρεία θα μπορέσει να υποβάλει αίτηση για έγκριση στην Ε.Ε, χωρίς ωστόσο να δίδεται χρονοδιάγραμμα.

Εάν εγκριθεί το συγκεκριμένο φάρμακο, θα είναι το πρώτο σε μορφή δισκίου για τη θεραπεία της νόσου. Στις αρχές του μήνα, η Merck υπέβαλε αίτηση για έγκριση του στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων με την απόφαση εκεί να αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Ο EMA δοκιμάζει παράλληλα μια σειρά άλλων φαρμάκων για τη θεραπεία της Covid-19 , τα περισσότερα από τα οποία πρέπει να χορηγούνται ως αντισώματα με σύριγγα. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, το φάρμακο Evusheld από την Astrazeneca ή το Ronapreve από τη Roche.

Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook