Έγινε η αυτοψία του Ολλανδού στο ποδηλατοδρόμιο – Αισιοδοξία ότι το έργο θα τελειώσει

έγινε-η-αυτοψία-του-ολλανδού-στο-ποδηλ-982228

Ο Ολλανδός κατασκευαστής, Σάντερ Ντούμα, βρέθηκε την Τρίτη το πρωί στο ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά, πραγματοποιώντας αυτοψία. Η επίσκεψη του αυτή καθαυτή, καθώς και οι δηλώσεις που παραχώρησε, προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έκανε γνωστό ότι ήταν αυτός που συνέταξε τη μελέτη του ποδηλατοδρομίου πριν από 17 ολόκληρα χρόνια!

Ο κ. Ντούμα συνοδευόταν στο ποδηλατοδρόμιο από στελέχη του Δήμου Χανίων, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη, έχοντας την ευκαιρία να δει από κοντά τα προβλήματα που έχει η εγκατάσταση. Κατά την άποψή του, το ποδηλατοδρόμιο δεν είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί, κάνοντας γνωστό ότι για λόγους προϋπολογισμού και προκειμένου να μειωθεί το κόστος θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τοπικό κατασκευαστή.

«Δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιαχτεί. Για λόγους προϋπολογισμού απαιτείται και η συνεργασία τοπικού κατασκευαστή για να μειωθεί το κόστος και θα έρθει στη συνέχεια το συνεργείο μου να βάλει το τελικό υλικό, που είναι ένα ειδικό εκατοστό και η πίστα θα είναι διεθνών προδιαγραφών για να γίνονται κανονικά αγώνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός, λέγοντας στη συνέχεια τα εξής: «Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να προσδιορίσουμε το κόστος. Εγώ έφτασα τη Δευτέρα εδώ, ήμουν ξανά και το 2012. Σήμερα και αύριο θα κάνω τις μετρήσεις, πρέπει να βρούμε τους τοπικούς εργολάβους, να μετρήσουμε τα υλικά και μετά θα προσδιοριστεί όλο το κόστος».

Εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια του ότι ήταν αυτός που είχε κάνει την μελέτη του ποδηλατοδρομίου λίγο πριν την αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, που είχαν διεξαχθεί στην Αθήνα. «Ξεκίνησα πριν από 17 χρόνια να κάνω τη μελέτη του ποδηλατοδρομίου σε συνεργασία με ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΘΗΝΑ 2004″. Είναι μεγάλη μου χαρά που έρχομαι ξανά εδώ μετά από τόσα χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο» σημείωσε ο κ. Ντούμα, που σε ερώτηση ακόμα για τις πρώτες του εντυπώσεις για το ποδηλατοδρόμιο ανέφερε τα εξής: «Είναι μία πανέμορφη εγκατάσταση και ο περιβάλλον χώρος έχει μία ησυχία… Είναι κοντά στο αεροδρόμιο, στην πόλη, μόλις 15 χιλιόμετρα. Μπορούν να γίνουν αγώνες και να έρχονται και ευρωπαϊκές ομάδες να κάνουν προετοιμασία. Για τους Ευρωπαίους είναι κατάλληλος ο καιρός. Εκείνοι δεν έχουν τέτοιο καιρό… Εχει μεγάλες προδιαγραφές και μπορούμε να φτιάξουμε κάτι καλό», είπε.

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δηλώσεις από τον αντιδήμαρχο αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί η κατασκευή και σκέπαστρου στο ποδηλατοδρόμιο.

Αναλυτικότερα όλα όσα δήλωσε είναι τα εξής:

«Ο κ. Ντούμα είναι γνώστης και ξέρει πολύ καλά κάθε μέτρο, κάθε πτυχή, κάθε πόντο στο ποδηλατοδρόμιό μας. Σαφώς και υπάρχει δυσκολία να φτιαχτεί, είναι περίπλοκο το κοστολόγιο, αλλά μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα. Αυτό που μου άρεσε, είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που να μη γίνεται. Ο καιρός, η θάλασσα, το αεροδρόμιο, η πόλη, όλα είναι κοντά και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο. Εχουν δηλώσει πολλές ομάδες από την Ευρώπη στο άκουσμα ότι θα γίνει το ποδηλατοδρόμιο, να έρθουν να κάνουν προπόνηση και όχι μόνο. Μας «πέταξε» και μία ιδέα για μελλοντικό σκέπασμα, μία κερκίδα σκεπαστή… Από εκεί και πέρα, εμείς σα δημοτική αρχή το βλέπουμε και γι’ άλλες δραστηριότητες. Μη βιαστούν κάποιοι να πουν ότι το φτιάχνουμε για πέντε… ποδηλατάκια, δεν είναι έτσι τα πράγματα, όπως νομίζουν ορισμένοι. Εχει μεγάλες προοπτικές το έργο και θα δώσει μεγάλη πνοή σε όλο το Ακρωτήρι, στην πόλη και την Κρήτη γενικότερα».

Υπενθυμίζεται ότι στη 1 η ώρα, στο δημαρχείο Χανίων, είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο θέμα.

Μάκης Καρτσωνάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook