Εφετείο Χανίων: Συνεχίζεται για πέμπτο μήνα η δίκη «θρίλερ» για το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια

εφετείο-χανίων-συνεχίζεται-για-πέμπτ-1640743

Με την κατάθεση της ιατροδικαστή Ελπίδας Σπανουδάκη, τεχνικής συμβούλου της υπεράσπισης, συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, η δίκη για το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια.

《Ήταν σε αμόκ》

Στην κατάθεσή της, για το μοναδικό και θανασιμο  τραύμα του  Ελ. Καλομοίρη, τόνισε πως επήλθε από κοντινή απόσταση και από πάνω προς τα κάτω. Η βολίδα προκάλεσε πτώση καρδιάς όπως είπε κάνοντας λόγο για έναν  θάνατο που επήλθε άμεσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. 《 Δέχτηκε τη βολή όταν προσπαθούσε να σηκωθεί από το έδαφος. Προφανώς είχε δεχτεί μπουνιά και έπεσε στο έδαφος. Και στην προσπάθειά του να σηκωθεί δέχθηκε τον πυροβολισμό από τον θανόντα Γεώργιο Ξυλούρη.

《Η βολίδα ήταν στοχευμένη και όχι προϊόν πάλης.》 σημείωσε, υποστηρίζοντας πως ο Ξυλούρης δεν είχε ήδη δεχτεί πυροβολισμούς όταν πυροβόλησε, συνεπώς ήταν εκείνος που πυροβόλισε πρώτος.
Τα τραύματα του Ξυλούρη, ήταν δυο εξ επαφής, που προήλθαν από τους δύο πρώτους σε χρονική σειρά πυροβολισμούς. Το πρώτο ήταν σε απόλυτη επαφή και το άλλο υπό γωνία ενώ υπάρχεξ ένα τρίτο στην πρόσθια επιφάνεια του σώματος στην προσπάθειά του να στρέψει το σώμα του και τρία ακόμα τυφλά τραύματα.
《Ο κατηγορούμενος ήταν σε κατάσταση αμόκ δεν μπορούσε να αντιληφθεί τα γεγονότα. 》 σημείωσε.
《Ο Ξυλούρης από τη στιγμή που δέχεται τους δύο πρώτους πρώτους πυροβολισμούς στα όστα δεν είναι σε θέση να πυροβολήσει.》 ανέφερε σημειώνοντας πως προηγήθηκε η βολή του Ξυλούρη προς τον Καλομοίρη Ελευθέριο, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούσε να πυροβολήσει.

Στο εδώλιο κάθεται ο 31χρονος γιος του λυράρη Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη τη νύχτα της 2ας Μαΐου 2020.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχει ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο και εισέρχεται σε φάση ολοκλήρωσης μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας που αναμένεται σήμερα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook