«Έχω ένα πόδι, βλέπω από το ένα μάτι»: Επέστρεψε στην τηλεόραση ο Αμερικανός δημοσιογράφος που τραυματίστηκε στην Ουκρανία

έχω-ένα-πόδι-βλέπω-από-το-ένα-μάτι-επ-1617276

Επέστρεψε στην τηλεόραση ο δημοσιογράφος του Fox News που είχε χάσει το ένα άκρο και την όρασή του από το ένα μάτι του σε επίθεση ενώ έκανε ρεπορτάζ για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μπέντζαμιν Χολ θέλησε στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση να στείλει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα προς τους τηλεθεατές και προέτρεψε όλους «να μην τα παρατήσουν ποτέ, να μην υποθέσουν ότι όλα έχουν τελειώσει».

«Έχω χάσει ένα πόδι, δεν έχω πέλμα στο άλλο, δεν βλέπω από το ένα μάτι και έχω παντού εγκαύματα»

«Έχω χάσει ένα πόδι, δεν έχω πέλμα στο άλλο πόδι, βλέπω από το ένα μάτι, έχω ένα λειτουργικό χέρι. Έχω παντού εγκαύματα και νιώθω πιο δυνατός και πιο σίγουρος από ποτέ» δήλωσε ο Χολ σε βιντεοκλήση από το Λονδίνο.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι αυτή η εμπειρία τού έδωσε πολύτιμα μαθήματα ζωής. «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό όταν φτάνεις στο πιο χαμηλό σημείο σου, όταν νιώθεις πολύ χάλια, να ξέρεις ότι υπάρχει κάτι καλό στην άλλη πλευρά» πρόσθεσε ο Χολ. «Αν δουλέψεις σκληρά, αν αφοσιωθείς στο να φτάσεις κάπου και δεν σταματήσεις να προσπαθείς να το πετύχεις, θα φτάσεις εκεί».

Υπενθυμίζεται πως ο ξένος ανταποκριτής τραυματίστηκε σοβαρά όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους δημοσιογράφους δέχθηκε πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις στη Χορένκα πέρυσι στις 10 Μαρτίου.

 

Ο φωτορεπόρτερ του Fox News Πιερ Ζακρζέβσκι, 55 ετών, και η Ουκρανή διορθώτρια και δημοσιογράφος Ολεξάντρα Κιβσίνοβα, 24 ετών, σκοτώθηκαν στην επίθεση. Ο Χολ ήταν στενός φίλος με τον Ζακρζέβσκι και του απέδωσε τα εύσημα πως βοήθησε να σωθεί η ζωή του στις τελευταίες του στιγμές. Είπε ότι ο εικονολήπτης σύρθηκε έξω από το αυτοκίνητό τους και τον ακολούθησε προτού μια τρίτη βόμβα χτυπήσει το όχημα. «Ξαπλώσαμε οι δυο μας εκεί για περίπου 40 λεπτά και μιλούσαμε, μετά πέθανε» είπε ο Χολ.

Το όραμα που είδε ο δημοσιογράφος με τις κόρες του

Ο δημοσιογράφος είπε, επίσης, πως είναι ευγνώμων στις τρεις μικρές κόρες του, τις οποίες είδε σε όραμα όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον θάνατο. Κόμπιασε, μάλιστα, όταν διάβαζε ένα απόσπασμα από τα επερχόμενα απομνημονεύματά του για την επίθεση και την ανάρρωσή του, περιγράφοντας τη στιγμή που άκουσε τις φωνές του να τον παρακαλούν: «Μπαμπά, πρέπει να βγεις από το αυτοκίνητο».

«Εκείνη τη στιγμή ήμουν τελείως αλλού. Ήμουν πολύ σοβαρά τραυματισμένος. Είχα θραύσματα στο μάτι και στον λαιμό και είδα τις ίδιες μου τις κόρες, τις μικρές μου κόρες, οι οποίες με επανέφεραν και βρήκα τη δύναμη» είπε ο δημοσιογράφος. «Άνοιξα τα μάτια μου και κατάφερα να συρθώ έξω από το αυτοκίνητο και τότε η τρίτη βόμβα χτύπησε το ίδιο το αυτοκίνητο, κι αν δεν ήταν αυτές που με έφεραν πίσω, δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν εδώ σήμερα».

Ο τραυματισμένος ανταποκριτής απομακρύνθηκε από την εμπόλεμη ζώνη από μια ομάδα ειδικών επιχειρήσεων και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Save Our Allies. Μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε στρατιωτική ιατρική εγκατάσταση στο Τέξας, όπου υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και σε εντατική φυσιοθεραπεία.

«Σκεφτόμουν διαρκώς το πώς θα γυρίσω σπίτι»

«Στις αναμνήσεις από την ημέρα εκείνη θυμάμαι να σκέφτομαι ότι θα επιστρέψω» δήλωσε στην εκπομπή. «Θυμάμαι να είμαι ξαπλωμένος εκεί όταν συνέβη στη μέση του πουθενά, πολύ βαριά τραυματισμένος, και να σκέφτομαι «θα πάω σπίτι μου ό,τι και να γίνει, θα συρθώ αν χρειαστεί». Και έτσι σκεφτόμουν όλη την ώρα, κι αυτό είναι που με έφερε εδώ».

Ο Χολ βραβεύτηκε με το 2022 Foreign Press Award από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου τον περασμένο μήνα. «Νομίζω ότι είχε απολύτως απαραίτητο να μεταδίδουμε τις ειδήσεις απ’ όπου μπορούμε» δήλωσε, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να συνεχίσουμε να λέμε τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν, πρέπει να συνεχίσουμε να λέμε και τις ιστορίες των ηρώων που βρίσκονται εκεί έξω».

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook