Δυστύχημα στη Ρουμανία: «Τους έβλεπα μέσα στα αίματα» – Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

δυστύχημα-στη-ρουμανία-τους-έβλεπα-μ-1595697

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το μεσημέρι της Παρασκευής, στο οποίο ενεπλάκη ένα λεωφορείο με Έλληνες επιβάτες.

Στην κάμερα του Star μίλησε επιβάτης που έζησε τον εφιάλτη, με την ίδια να ήταν από τους τυχερούς, καθώς καθόταν σε σημείο κοντά στην πόρτα του λεωφορείου και κατάφερε να βγει γρήγορα έξω. «Το υπόλοιπο ήταν τραγικό. Βλέπαμε να βγαίνουν μέσα στα αίματα», περιγράφει η ίδια, ενώ μια άλλη επιβάτης που τραυματίστηκε αναφέρει: «Ξαφνικά νιώθω ένα «μπαμ» και κάτι να με πλακώνει. Ένιωσα ένα βάρος στην πλάτη μου και είχε σφηνωθεί το κεφάλι μου στο κάθισμα. Η οροφή του λεωφορείου είχε λυγίσει από το βάρος της σιδερένιας πύλης και είχε πέσει πάνω μου, δε μπορούσα να σηκωθώ. Αρχισα να φωνάζω «δε μπορώ να αναπνεύσω, δε μπορώ να αναπνεύσω»».

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή του δυστυχήματος

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο, που μετέδωσε το τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης «Digi 24» της Ρουμανίας, ρίχνει περισσότερο φως στην τραγωδία. Το βίνεο καταγράφεται από κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που κινείτο ακριβώς πίσω από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα και όπως φαίνεται ο οδηγός αλλάζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην κολώνα.

Δείτε το βίντεο:

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο οδηγός του λεωφορείου

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες σε 25 άτομα είναι ο οδηγός του λεωφορείου, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ματθαίου, η ανάκριση ξεκίνησε, αλλά είναι ακόμη νωρίς και ο οδηγός θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Θα μεταβαίνει στο Βουκουρέστι, όποτε τον χρειάζονται οι ρουμανικές Αρχές, ενώ επιβεβαίωσε επίσης ότι τα τεστ έδειξαν πως ο πελάτης του δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ούτε είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Όσο για το πώς έγινε το δυστύχημα είπε: «Ο οδηγός είδε τον περιοριστή, τον χτύπησε με την κεραία, το άκουσε όταν το χτύπησε και φρέναρε. Αφού φρέναρε, το λεωφορείο κινήθηκε για δύο μέτρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον περιοριστή το aircondition που βρισκόταν στην οροφή. Έτσι προκλήθηκε το δυστύχημα».

Σε ερώτηση αν έτρεχε, ο δικηγόρος απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον οδηγό και λέει πως είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος.

Ο κ. Ματθαίου κατέληξε λέγοντας: «Εάν το υλικό που ήταν κατασκευασμένο το εμπόδιο ήταν ελαφρύ και με το πρώτο άγγιγμα ανασηκωνόταν αυτόματα, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για την τραγωδία αυτή».

Ερωτηθείς γιατί ο οδηγός ακολούθησε αυτή τη διαδρομή απάντησε ότι το «το gps τον έβαλε εκεί και μπήκε στη λωρίδα».

«Το παιδί μου θέλω!»

Θλίψη έχει προκαλέσει ο χαμός του 53χρονου άνδρα από τη Λάρισα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο 53χρονος που δούλευε μέχρι πριν λίγο καιρό ως εργοδηγός σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στη Ρουμανία, αποφάσισε να κάνει έκπληξη στη γυναίκα του ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι. Πίσω του αφήνει δύο παιδιά, 21 ετών και 23 ετών. «Ήθελε να κάνει μία έκπληξη στη σύζυγό του και της έκανε ένα δώρο να πάνε στο Βουκουρέστι εκεί στα μέρη που ήταν κι αυτός και ήθελε να της τα δείξει, αλλά βλέπετε ότι ο Θεός είχε άλλα επιλέξει» αναφέρει η αδελφή του χαρακτηριστικά.

«Το παιδί μου θέλω! Πήγε για βόλτα. Αχ, έφυγε το παιδί μου. Πήγε να ξεσκάσει. Αυτόν τον δρόμο τον έκανε χιλιάδες φορές. Δύο χρόνια δούλευε στη Ρουμανία. Πήγαινε ερχόταν με το αυτοκίνητο. Αυτός οδηγούσε με άλλον οδηγό. Δεν του είχε συμβεί τίποτα. Τώρα που πήγε να ξεσκάσει, τώρα τον βρήκε το κακό, παιδιά μου, τι να πω άλλο… Τι να πω…» δηλώνει η μητέρα του 53χρονου Νίκου Χλώψιου που έχασε τη ζωή του στο ταξίδι στο Βουκουρέστι.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook