Δροσερή σαλάτα με ρεβίθια, αντσούγιες, μυρωδικά και ελιές

δροσερή-σαλάτα-με-ρεβίθια-αντσούγιες-1491158

Τα έτοιμα βρασμένα ρεβίθια έχουν φέρει στην κουζίνα μας την ευκολία. Μια δροσερή σαλάτα με ρεβίθια είναι ό,τι πιο χορταστικό.

Σε αυτή τη συνταγή μαζί με τις αντζούγιες, τις ελιές και τη φέτα είναι καλοκαίρι στο πιάτο.

Υλικά για 4 μερίδες

Για τα ρεβίθια

  • 300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς για τουλάχιστον 8 ώρες
  • 2 δαφνόφυλλά
  • 1 κρεμμύδι, ξερό κομμένο στη μέση
  • 1 καρότο, χοντροκομμένο
  • 40ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε τέταρτα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 8 φιλέτα αντζούγια
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τα ρεβίθια: Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε χύτρα μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη σαλάτα: Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι, τις ελιές, τα μυρωδικά, το ξίδι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Βάζουμε τη σαλάτα για 15΄ στο ψυγείο. Κατόπιν προσθέτουμε τις αντζούγιες, τη φέτα και σερβίρουμε.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook