Δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

δράσεις-του-συλλόγου-γυναικών-χανίων-1188115

Πολύμορφες δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνει τις επόμενες ημέρες ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων (μέλος της ΟΓΕ), τιμώντας την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Για να σπάσουμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας. Για να χτίσουμε «ασπίδα προστασίας» απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών μέσα από την κοινή αγωνιστική μας δράση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη!

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, με θέμα «Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου – Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα», Υγείας, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης, διεκδικώντας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η ιστορική επέτειος της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας των γυναικών, η οποία καθιερώθηκε πριν από 111 χρόνια από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών, να είναι το αγωνιστικό μήνυμα που θα φωτίσει, στις σύγχρονες συνθήκες, την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook