Διπλασιασμό αμοιβών γιατρών, προσλήψεις στο ΕΣΥ και μαζικά τεστ ζητάει ο Παύλος Πολάκης

Τις προτεραιότητες που πρέπει να τηρηθούν στον τομέα της υγείας, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής Χανίων τονίζει ότι πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με τους θεσμούς, ενώ παρουσιάζει και άλλες προτάσεις:

“ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
1)Άμεση προκήρυξη με ταχεία διαδικασία των 3000 θέσεων μόνιμων γιατρών και των 6000 θέσεων μόνιμου λοιπού προσωπικού νοσοκομείων ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ,ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ για τα έτη 2020-21-22(γιατροί) και 2019-20-21-22(λοιπό προσωπικό)

-Διπλασιασμός των αμοιβών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ΤΩΡΑ με προοπτική τον τριπλασιασμό από το 2022 .Οι ήρωες θέλουν και πραγματική αποτίμηση και αμοιβή του έργου τους !

Αμοιβή της διανοητικής εργασίας και της τεχνικής δεξιότητας του υγειονομικού επιστήμονα και όχι του υλικού που χρησιμοποιείται για να καθορίζουν τη διανομή των πόρων οι εταιρείες

-Μαζική εκτέλεση των τεστ του κορονοιου με ΚΑΛΥΨΗ από τον ΕΟΠΥΥ και τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων με οργανωμένο τρόπο ανά υγειονομική περιφέρεια πανελλαδικά με σκοπό την εύρεση και απομόνωση των φορέων και σταδιακή άρση του καταστροφικού για την κοινωνία και τη ζωή των ανθρώπων λοκ νταουν σε τοπικό επίπεδο κατ’ αρχήν και σε πανελλαδικό μετά .

-Ολοκλήρωση με κεντρική διαδικασία που μπορεί να επιβλέψει το Υπ. Υγειας του προγράμματος εξοπλισμού των νοσοκομείων που είχαμε εκπονήσει εμείς συνολικού ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ από διάφορες πηγές χρηματοδότησης και από το οποίο έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα αξίας περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα βουλιάζουν στην γραφειοκρατία από τότε που φύγαμε από την κυβέρνηση. Αμεση ενίσχυση με άλλα 200 εκατομμύρια του προϋπολογισμού των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας από το ΠΔΕ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ για τον ίδιο σκοπό .

-Ενεργοποίηση της επιτροπής διαπραγμάτευσης Φαρμάκων και τιμών διαγνωστικών πράξεων και αμοιβών ώστε με νέα κοινωνική συμφωνία να μπουν νέα όρια δαπάνης χωρίς περικοπές (claw-back και Rebate) αλλά με αποζημίωση στο πραγματικό ύψος της ΑΞΙΑΣ όλων των ιατροφαρμακευτικών προϊόντων από τον Εοπυυ και τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων .

-Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού του συστήματος Υγειας που ειχε προσληφθεί από εμάς (επικουρικό, προγράμματα ΟΑΕΔ ,προσφυγικό) είτε από τη σημερινή κυβέρνηση .

ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ :
13,5 δις ευρώ δημόσια δαπάνη για την υγεία
με την εξης κατανομή:
3 δις για φάρμακο Χωρίς συμμετοχή των ασθενών
2,5 δις δαπάνες του Εοπυυ για τους παρόχους του
2,5 δις λειτουργικές δαπάνες νοσοκομείων ΕΣΥ και πρωτοβάθμιας .
5,5 δις για αμοιβές υγειονομικού προσωπικου

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ,ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ,ΕΤΣΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!”


zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με ξένα κόλλυβα είναι εύκολο να κάνεις κηδείες, ε Πολάκη; Τόσες προσλήψεις γιατί δεν τις κάνατε όταν ήσασταν εξουσία; Δεν προκάματε; Συνεχίστε αυτού του τύπου την αντιπολίτευση και ολοταχώς θα επιστρέψετε στο 3%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ